Medewerker sportmarketing

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Gaat jouw hart sneller kloppen van een serie over een bekende sporter op streamingdiensten? Kijk jij uit naar het WK en de Olympische Spelen? Dan weet jij vast dat sport veel meer is dan je conditie verbeteren of een wedstrijd winnen of verliezen. Het gaat om emotie en beleving. Daarnaast is het een business die voortdurend in beweging is en in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een serieuze speler in de marketingwereld. Sport is voor bedrijven een betrouwbaar teamgenoot om meer naamsbekendheid en klanten te krijgen. Als jij interesse hebt in deze dynamische wereld, dan is de opleiding Medewerker sportmarketing iets voor jou. Tijdens de opleiding leer je alles over sportmarketingcampagnes opzetten en sportevenementen organiseren.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding werk je met andere studenten aan projecten die echt worden uitgevoerd! Je gaat meer leren over marketing, marketingcommunicatie en mediavorming. Naast die branchevakken zijn de moderne vreemde talen natuurlijk belangrijk. Er wordt aandacht besteed aan loopbaanoriëntatie en begeleiding, ondernemend gedrag en je wordt voorbereid op het hbo. 

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

• Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg
• Overgangsbewijs havo 3 naar havo 4
• Overgangsbewijs havo 4 naar havo 5
• Een havodiploma*

* We onderzoeken bij de intake in hoeverre een maatwerktraject tot de mogelijkheden behoort.

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Mooie hbo-opleidingen hiervoor zijn bijvoorbeeld Event Management of Vrijetijdsmanagement, maar ook algemene vervolgstudies in de commercieel-economische richting zijn goed mogelijk.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Waar wacht je op?

Kom kennismaken
Anne-Marie de Jong

Decaan

a.d.jong@derooipannen.nl 0405001300