Historie

De Rooi Pannen dankt zijn naam aan het karakteristieke klooster in Tilburg met de opvallende rode dakpannen. Het pand werd in 1914 gebouwd naar een ontwerp van Jan van der Valk. Het toenmalige Sint Joseph-studiehuis van de congregatie van de Fathers of Mill Hill huisvestten hier het Mill-Hillcollege. Als gevolg van de ontkerkelijking daalde het aantal priesterroepingen zo sterk dat het Mill-Hillcollege in korte tijd veranderde van een kleinseminarie in een scholengemeenschap (1967). 

Tilburg

Een start wordt gemaakt met de handelsopleidingen in Tilburg. Een aantal jaar later volgen de hotelopleidingen. In 1987 worden daar de toeristische en recreatieve opleidingen aan toegevoegd. De Rooi Pannen fuseert in 1991 met een in leerlingental teruglopende mavo. Een jaartje later worden 3 nieuwe gebouwen en een gerenoveerd klooster opgeleverd. Elk schoolgebouw beschikt over een open leercentrum. In het hoofdgebouw beschikt de scholengemeenschap over 19 hotelkamers, 5 keuken/restaurant-combinaties en een operationeel reisbureau. In 2002 worden 2 nieuwe lesgebouwen en een onderwijswinkelcentrum geopend. Door de sterke groei verhuizen in 2014 de opleidingen Marketing, communicatie en evenementen en Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen naar de Wandelboslaan. Zij gaan verder onder de naam Mbo Marketing & Evenementen. 

Breda

In 1990 wordt gestart met horecaopleidingen in Breda. In 2002 vindt een ingrijpende verbouwing plaats, waarbij onder meer een 15 kamers tellend onderwijshotel wordt gerealiseerd. Vijf jaar later splitsen de afdelingen Horeca en Toerisme & Recreatie in Breda zich op en krijgen ieder een eigen lesgebouw. In 2014 wordt overeenstemming bereikt over de aankoop van de Seeligkazerne in Breda. Begin 2019 hebben Mbo Horeca en Mbo Toerisme & Recreatie hun intrek genomen op deze locatie.

Eindhoven

Ook in Eindhoven wordt in 1990 gestart met horecaopleidingen. In 2000 vormt de School voor Konsumptieve Beroepen (SKB) in Eindhoven een integraal onderdeel van De Rooi Pannen. Alle Eindhovense afdelingen verhuizen in 2005 naar de vestiging aan de Kaakstraat. Ook dit complex herbergt voortaan een onderwijshotel met 20 kamers. De nieuwbouw in Eindhoven is in 2013 opgeleverd. De vestiging is uitgebreid met 3.500 m², daardoor zitten alle opleidingen royaal in hun jas wat betreft lesruimtes en andere faciliteiten.