Opleiding WSET level 3 (Advanced wijncursus)

  • Meerdere sessies
  • € 1095,-
  • Tilburg

Deze wijncursus voor gevorderden behandelt in detail alle belangrijke aspecten van wijnbouw en vinificatie. Maar ook de belangrijke wijnen en wijngebieden komen aan bod. Analystisch proeven wordt zeer intensief geoefend. 

De cursus wordt in het Nederlands gegeven, ook het lesmateriaal is Nederlandstalig. Het examen wordt naar keuze afgenomen in Nederlands óf Engels. De keuze voor een Nederlands of Engels examen kunt u op de eerste lesdag aan de docent doorgeven. Lessen 1 t/m 4 zijn bij Proef Den Bosch. Les 5 t/m 9 en het examen zijn op De Rooi Pannen in Tilburg. 

Deze cursus wordt verzorgd door de heer Mulder van All about Wine. Een bevestiging van de inschrijving ontvang je van All about Wine. Dit geldt tevens voor de factuur.

Bekijk in het aanmeldformulier ('Meld je nu aan') onderaan welke startdata beschikbaar zijn.

Waar wacht je op!
Meld je aan

Breid jouw professionele wijnkennis uit

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Introductie, natuurlijke factoren, wijnbouw, proeftechniek (les 1, Den Bosch)
  • Vinificatie, Bordeaux, Loire (les 2, Den Bosch)
  • Bourgogne, Rhône, Lanquedoc-Roussillon (les 3, Den Bosch)
  • Spanje en Portugal (les 4, Den Bosch)
  • Italië (les 5, Tilburg)
  • Duitsland, Elzas, Oostenrijk, Tokaji (les 6, Tilburg)
  • Noord- en Zuid-Amerika en Canada (les 7, Tilburg)
  • Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika (les 8, Tilburg)
  • Mousserende, versterkte wijnen en examentraining (les 9, Tilburg)
  • EXAMEN (Tilburg)

Studievoorwaarden

Kosten

1.095 euro (incl. boeken en examengeld). Betaling in termijnen is niet mogelijk. 

Certificatie

Voor de advanced wijncursus is een wereldwijd erkend diploma te behalen. Diploma WSET level 3 (Advanced).

Toelatingseisen

Gezien het niveau van deze cursus raden wij u ten zeerste aan om de cursus WSET level 2 (Intermediate) als vooropleiding te volgen.

Contact

Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.