Onderwijsassistent Moderne Media Tilburg Onderwijswinkelcentrum

 • De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen, Tilburg

Breng jij als onderwijsassistent jouw ervaring het liefst direct in de praktijk Wil jij het duwtje in de rug zijn voor de verkopers van de toekomst? En heb je een aanstekelijk enthousiasme voor bijvoorbeeld sociale media en e-mailnieuwsbrieven?

Het onderwijs winkelcentrum

Wij zoeken momenteel een collega die als onderwijsassistent onze studenten van de school Handel & Ondernemen gaat begeleiden in het vak Moderne Media.  

De uitdaging als onderwijsassistent

In deze rol leer jij onze studenten begrijpen waarom communicatie met beeld een waardevolle rol speelt in het presenteren van zichzelf of een organisatie. Zij leren om bestaand beeld te herkennen, zoals het gebruik van signing en leren om van bestaande middelen en/of beeld een nieuw beeld creëren. Hierdoor leer jij de student om de waarde van communicatie in beeld te waarderen en bovenal de praktische toepassing hiervan te begrijpen in zijn toekomstige rol binnen de retail en/of het commerciële vakgebied. Hoe jij dit doet?  Door onze studenten kennis te laten maken met verschillende werkvormen in uiting van beeld, door met verschillende materialen te leren werken waardoor onze studenten leren wat zijn/haar eigen voorkeur is in stijl en materiaal en hoe deze op een juiste manier toe te passen en te beargumenteren waarom bepaalde keuzes hiervoor zijn gemaakt. Hiervoor wordt een breed scala aan media, technieken en materialen ingezet. Denk hierbij bijvoorbeeld een het schetsen van een logo, kalligraferen, moodboards maken, onderzoek doen naar een huisstijl-doelgroep, maken van promotiemateriaal, trendonderzoek, USP, etalage/ promotiemateriaal maken/knutselen.

Kortom, het begeleiden van studenten binnen het vakgebied wordt gedaan met als einddoel dat de studenten Handel en Ondernemen bewust en geïnspireerd raken om verschillende creatieve uitingen te koppelen aan het werkveld (retail en/of commercie) waar ze zich op dat moment in bevinden. Hierin speelt het onderwijswinkelcentrum van De Rooi Pannen een centrale rol. Dit is een echt winkelcentrum waar jouw studenten in aanraking komen met echte klanten. Dankzij deze interne praktijk bereiden we ze goed voor op hun toekomst. Je staat er natuurlijk niet alleen voor. In het onderwijswinkelcentrum werk je nauw samen met collega-onderwijsassistenten, die in verschillende ‘lokalen’ studenten het detailhandel vak leren in de praktijk. Denk aan o.a. de combiwinkel, de slijterij, de bakkerij of brasserie Rood. Samen vormen jullie het onderwijswinkelcentrum. Als collega’s vieren jullie de behaalde successen ook samen. Daarbij is het mooi dat er genoeg kansen liggen om ons onderwijswinkelcentrum verder op de kaart te zetten. En dat past helemaal bij jou, want jij houdt ervan om te 'bouwen' en die kansen te grijpen! Dus waar wacht je nog op? 

Dit moet je daarvoor kunnen 

 • In de schoenen staan van jouw studenten. Jij begrijpt wat ze drijft en weet hoe je ze in beweging brengt. Daarbij ben je in staat om flexibel te kunnen schakelen van het begeleiden van onze mbo studenten op niveau 2 en 4;
 • Studenten met praktijkgerichte opdrachten echt aan de slag laten gaan met moderne media. 
 • Kansen zien. Door jouw positieve instelling zie jij waar en hoe jouw studenten zich verder kunnen ontwikkelen. 
 • Recht door zee zijn. Want alleen als je duidelijk bent, steken studenten echt iets van jou op. Net zo goed ben je open en eerlijk naar collega’s. 
 • Blijven leren. Dat doe je niet alleen als persoon, maar ook als expert van jouw afdeling. Zo blijf je graag bij op het gebied van bijvoorbeeld sociale media. 

Dit breng je mee 

 • Een afgeronde mbo-diploma niveau 3 of 4 in de richting van retail of detailhandel, maar dit kan  richting etaleren, styling of grafisch zijn.
 • Een mbo-diploma onderwijsassistent niveau 4 (Of je bent bereid om die binnen twee jaar in eigen tijd en op eigen kosten te behalen, waarbij we graag met je meedenken over de mogelijkheden om dit met een overheidssubsidie te bekostigen);
 • Ervaring in de retail of detailhandel is niet vereist. Wel vinden we het belangrijk dat je van nature nieuwsgierig bent en een aanstekelijk enthousiasme bezit voor moderne media. 

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris op basis van de functie onderwijsassistent. Daarbij hoort schaal 5 van de cao mbo (minimaal 2213,00 euro en maximaal 3079,00 euro bruto per maand op basis van fulltime)
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons mbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van jouw salaris
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten
 • Een totaal van naar rato 30 vakantiedagen

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een mailtje naar Rob Jansen is voldoende. Rob is bedrijfsleider van ons onderwijswinkelcentrum en te bereiken via ro.jansen@derooipannen.nl.

Solliciteren

Ben jij enthousiast en wil je meteen solliciteren? Top! Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 31 oktober 2023 in via de sollicitatiebutton t.a.v. Rob Jansen.

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Onderwijsassistent Moderne Media Tilburg Onderwijswinkelcentrum

FTE
0,7-0,9
Functieschaal
cao mbo schaal 5
Salaris
€ 2.213,00 - € 3.079,00
Gewenste startdatum
Per direct
Sluitingsdatum
31 oktober 2023

Meer weten?

Rob Jansen

Bedrijfsleider winkelcentrum Handel & Ondernemen

ro.jansen@derooipannen.nl