Opleiding koken in de horeca
Ben jij als kok werkzaam in de horeca, een instellingskeuken, of in de catering- of recreatiebranche? Of ben jij nu nog werkzaam binnen een andere branche, maar wil je je graag omscholen tot kok? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.
Een belangrijk aandachtspunt tijdens de opleiding is jouw beroepshouding als kok. Je ontwikkelt je persoonlijke kwaliteiten, in het bijzonder zelfstandigheid en flexibiliteit, en leert veilig te werken. En natuurlijk nemen we je mee in verschillende vaktechnieken. Aan het einde van de opleiding heb je flink wat zelfvertrouwen getankt om jouw weg te vinden in een beroep dat constant in beweging is.
Waar wacht je op?
Ontwikkel jouw beroepshouding als kok en tank zelfvertrouwen om je weg te vinden in de horecawereld!
Meld je nu aanAanmelden
Interesse? En is er ook een startdatum zichtbaar, die jou uitkomt (zie hierboven)? Meld je dan aan via onderstaande button.
Interesse maar is er op dit moment geen startdatum zichtbaar (zie hierboven)? Of ben je verhinderd op deze datum/data? Wil je jouw interesse toch alvast kenbaar maken aan ons? Laat dan je gegevens achter via een open aanmelding:
Laat je gegevens alvast achter
Vaktheorie
- Bedrijfsformules
- Inrichting van werkruimten
- Distributietechnieken
- Productietechnieken
- Grondstoffen en productievoorbewerking
- Kook- en bereidingstechnieken
- Afwerkingstechnieken
- Schoonmaak- en opdeeltechnieken
- Hygiëne
- Warenkennis
- Bestellen van ingrediënten
Praktijk
- Snij- en spuittechnieken
- Maken van diverse bouillons
- Bereiden van soepen en salades
- Maken van diverse aardappelgarnituren
- Diverse groentebereidingen
- Koude en warme sauzen
- Bavaroises en parfaits
- Bakken en braden van vis en vlees
- Kooktechnieken
Meer info
Studievoorwaarden
Kosten
3.150 euro, inclusief boekengeld en examen (evt. herexamen niet inbegrepen). Betaling is mogelijk in (zeven) termijnen. Kosten van de kokskleding bedragen 150 euro. Deze prijzen gelden voor het schooljaar 2024 – 2025.
Certificatie
Mbo-certificaat De Rooi Pannen
Toelatingseisen
- Je bent ten minste 21 jaar.
- Je hebt ten minste een vmbo-diploma basisberoepsgerichte of kaderberoepsgerichte leerweg.
- Je hebt een volledige beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Indien van toepassing, heb je een diploma NT2.
- Tijdens de opleiding zorg je ervoor dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent. Dit geldt voor zowel het theorie- als het praktijkdeel.
- Voor deze opleiding is het aan te bevelen dat je werkzaam bent als kok, zodat je de lesstof regelmatig in de praktijk kan toepassen.
Contact
Heb je vragen? Stel deze gerust aan Suzanne Vos. Suzanne is cursuscoördinator van deze opleiding en is te bereiken via: s.vos@derooipannen.nl.