Opleiding zelfstandig werkend kok
De kerntaak van een zelfstandig werkend kok is het plannen, organiseren, leiden en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende.
De zelfstandig werkend kok bereidt alle gerechten zelfstandig. Ook komt hij met initiatieven voor aanpassing en variatie van de menukaart en voor de werkwijze in de keuken. Daarbij houdt hij rekening met de formule van het bedrijf waarin hij werkt. Een zelfstandig werkend kok is werkzaam in ambachtelijke bedrijven waar veel gerechten à la minute worden bereid en in procesmatige bedrijven of cateringbedrijven waarin grotere aantallen maaltijden worden bereid.
Bekijk in het aanmeldformulier ('Meld je nu aan') onderaan welke startdata beschikbaar zijn. Deze opleiding bestaat uit 25 lessen en een examen.
Waar wacht je op!
Meld je aan
Leer alle gerechten zelfstandig bereiden
Vaktheorie
- Kostprijsberekening
- Menu-engineering
- Leidinggeven
- Bereidingstechnieken
Praktijk
- Bereiden van menu’s
- Aansturen van een partie
- Bereiden van vis/vlees/schaal- en schelpdieren
Meer informatie
Studievoorwaarden
Kosten
De kosten van deze opleiding bedragen 3.175,- euro inclusief boekengeld en examen (evt. herexamen niet inbegrepen). Betaling is mogelijk in zeven termijnen van 453,60 euro.
Certificatie
Je ontvangt na succesvolle afronding een mbo-verklaring.
Toelatingseisen
- Een diploma kok niveau 2
- Een certificaat koken in de horeca
- Volledige beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift is noodzakelijk
- Minimale leeftijd is 21 jaar
Contact
Heb je vragen? Stel deze gerust aan Suzanne Vos. Suzanne is cursuscoördinator van Eindhoven Horeca en is te bereiken per mail: s.vos@derooipannen.nl.
