Opleiding zelfstandig werkend kok
Ben jij een horecatalent dat graag met zijn handen werkt? Werk je al in een horecakeuken maar wil je een diploma halen om straks zelfstandig aan de slag te kunnen? En wil je werken onder de verantwoordelijkheid van een leidinggevende? Dan is onze opleiding Zelfstandig werkend kok echt iets voor jou.
In een serie van 25 lessen leer je plannen, organiseren, leiden en uitvoeren in een professionele keuken. Ook leer je initiatieven te nemen voor aanpassing en variatie van de menukaart en voor de werkwijze in de keuken. Daarbij houd je rekening met de formule van het bedrijf waarin je werkt.
Na het afronden van deze opleiding kun je zelfstandig aan de slag in ambachtelijke bedrijven waar veel gerechten à la minute worden bereid. Ook kun je gaan werken in procesmatige bedrijven of cateringbedrijven, waarin grotere aantallen maaltijden worden bereid.
Aanmelden
Interesse? Meld je dan aan voor een van de onderstaande startdata. Zijn er op dit moment geen startdata beschikbaar? Meld je dan aan voor de wachtlijst!
Waar wacht je op!
Ga straks zelfstandig aan de slag in een horecakeuken!
Startdatums
- 25 reguliere lessen
- 2 reservelessen
- 2 examenmomenten
Vaktheorie
- Kostprijsberekening
- Menu-engineering
- Leidinggeven
- Bereidingstechnieken
Praktijk
- Bereiden van menu’s
- Aansturen van een partie
- Bereiden van vis/vlees/schaal- en schelpdieren
Meer informatie
Studievoorwaarden
Kosten
De kosten van deze opleiding bedragen 3.175,- euro inclusief boekengeld en examen (evt. herexamen niet inbegrepen). Betaling is mogelijk in zeven termijnen van 453,60 euro.
Certificatie
Je ontvangt na succesvolle afronding een mbo-verklaring.
Toelatingseisen
- Een diploma kok niveau 2
- Een certificaat koken in de horeca
- Volledige beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift is noodzakelijk
- Minimale leeftijd is 21 jaar
Contact
Heb je vragen? Stel deze gerust aan Suzanne Vos. Suzanne is cursuscoördinator van Eindhoven Horeca en is te bereiken per mail: s.vos@derooipannen.nl.
