Opleiding zelfstandig werkend kok

  • Meerdere sessies
  • € 3300,-
  • Eindhoven
  • 25 lessen

Ben jij een horecatalent dat graag met zijn handen werkt? Werk je al in een horecakeuken maar wil je een diploma halen om straks zelfstandig aan de slag te kunnen? En wil je werken onder de verantwoordelijkheid van een leidinggevende? Dan is onze opleiding Zelfstandig werkend kok echt iets voor jou.

Waar wacht je op?

Ga straks zelfstandig aan de slag in een horecakeuken!

Startdatums

di. 01 oktober 2024 17:00 - 21:00

Aanmelden

Interesse? Meld je dan aan voor een van de bovenstaande startdata. Zijn er op dit moment geen startdata zichtbaar? Laat dan alvast je gegevens achter via het aanmeldformulier. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn en er een nieuwe startdatum beschikbaar is, krijg je een seintje van ons. 

Inhoud

In een serie van 25 lessen leer je plannen, organiseren, leiden en uitvoeren in een professionele keuken. Ook leer je initiatieven te nemen voor aanpassing en variatie van de menukaart en voor de werkwijze in de keuken. Daarbij houd je rekening met de formule van het bedrijf waarin je werkt.

Na het afronden van deze opleiding kun je zelfstandig aan de slag in ambachtelijke bedrijven waar veel gerechten à la minute worden bereid. Ook kun je gaan werken in procesmatige bedrijven of cateringbedrijven, waarin grotere aantallen maaltijden worden bereid.

Vaktheorie

  • Kostprijsberekening
  • Menu-engineering
  • Leidinggeven
  • Bereidingstechnieken

Praktijk

  • Bereiden van menu’s
  • Aansturen van een partie
  • Bereiden van vis/vlees/schaal- en schelpdieren

Meer informatie

Studievoorwaarden

Kosten

De kosten van deze opleiding bedragen 3.300,- euro inclusief boekengeld en examen (evt. herexamen niet inbegrepen). Betaling is mogelijk in zeven termijnen van 471,42 euro.

Certificatie

Je ontvangt na succesvolle afronding een mbo-verklaring.

Toelatingseisen

  • Een diploma kok niveau 2
  • Een certificaat koken in de horeca
  • Volledige beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift is noodzakelijk
  • Minimale leeftijd is 21 jaar
     

Contact

Heb je vragen? Stel deze gerust aan Suzanne Vos. Suzanne is cursuscoördinator van Eindhoven Horeca en is te bereiken per mail: s.vos@derooipannen.nl