Opleiding kok

  • Meerdere sessies
  • € 3150,-
  • Tilburg
  • 25 lessen

Ben jij een gepassioneerd thuiskok en wil je van je hobby je beroep maken? Of werk jij misschien al in een professionele keuken, maar ontbreekt het je nog aan de juiste papieren? Dan is de opleiding Kok van De Rooi Pannen Tilburg echt iets voor jou.

De opleiding vindt plaats in een van de keukens van De Rooi Pannen in Tilburg en biedt plek aan in totaal 12 cursisten. Elke opleidingsgroep staat onder leiding van een ervaren praktijkdocent. Je sluit de opleiding af met het SVH-examen.

Waar wacht je op?

Leer de basistechnieken en ontwikkel je verder op culinair vlak!

Aanmelden

Interesse? Meld je dan aan voor een van de bovenstaande startdata. Zijn er op dit moment geen startdata zichtbaar? Laat dan alvast je gegevens achter via het aanmeldformulier. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn en er een nieuwe startdatum beschikbaar is, krijg je een seintje van ons. 

Nieuwe opzet

We zijn op dit moment bezig het lesmateriaal te herschrijven van al onze opleidingen, cursussen en trainingen, in het bijzonder Kok en Zelfstandig werkend kok. We zijn van plan ook mbo-opleidingen en mbo-certificaten aan te gaan bieden voor deze twee opleidingen. In de toekomst kun je dan als cursist naast het SVH-diploma ook een mbo-diploma of mbo-certificaat halen. Omdat deze opleidingen op maat aangeboden gaan worden, maakt een intakegesprek onderdeel uit van je aanmelding. Je krijgt hiervoor een uitnodiging. De gesprekken vinden plaats in mei, juni en juli 2024.

Vaktheorie

  • Bedrijfsformules
  • Inrichting van werkruimten
  • Distributietechnieken
  • Productietechnieken
  • Grondstoffen en productievoorbewerking
  • Kook- en bereidingstechnieken
  • Afwerkingstechnieken
  • Schoonmaak- en opdeeltechnieken
  • Hygiëne
  • Warenkennis
  • Bestellen van ingrediënten

Praktijk

  • Snij- en spuittechnieken
  • Maken van diverse bouillons
  • Bereiden van soepen en salades
  • Maken van diverse aardappelgarnituren
  • Diverse groentebereidingen
  • Koude en warme sauzen
  • Bavaroises en parfaits
  • Bakken en braden van vis en vlees
  • Kooktechnieken

Meer informatie

Studievoorwaarden

Kosten

Opleiding

3150 euro (vrijgesteld van btw), inclusief boekengeld en examen (eventueel herexamen niet inbegrepen). Betaling is mogelijk in zeven termijnen van 450 euro.

Lesmiddelen

Kokskleding: 150 euro

Certificatie

Je ontvangt na succesvolle afronding het diploma SVH Kok.

Toelatingseisen

Ten minste een diploma Basisberoepsgerichte of Kaderberoepsgerichte leerweg. Volledige beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift is noodzakelijk. Indien van toepassing is een diploma NT2 (Nederlands als tweede taal) verplicht.

Voor deelname aan het examen kok is geen specifieke vooropleiding vereist. Er geldt echter wel een aanwezigheidsnorm van 80% voor zowel de theorie als de praktijk. Voor deze opleiding is het ten zeerste aan te bevelen dat de cursist werkzaam is als kok zodat de lesstof regelmatig in de praktijk kan worden toegepast.

De minimale leeftijd voor deelname aan deze opleiding is 21 jaar.

Contact

Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.