Opleiding kok
Ben jij die hobbykok die altijd al droomde om van die hobby je beroep te maken? Heb jij altijd al een stille wens gehad om in een professionele keuken aan de slag te gaan, maar is het er nooit van gekomen? Of heeft een bekende jou onlangs geïnspireerd op culinair gebied en wil je daar werk van gaan maken? Dan is de opleiding Kok van De Rooi Pannen Tilburg echt iets voor jou.
De opleiding vindt plaats in een van de keukens van De Rooi Pannen in Tilburg en biedt plek aan in totaal 12 cursisten. Elke opleidingsgroep staat onder leiding van een ervaren praktijkdocent. Je sluit de opleiding af met het SVH-examen.
Dit leer je
In 25 lessen leren we je allereerst de basistechnieken van het koken. Vanuit die basis ga je je verder ontwikkelen op culinair vlak. Aan de hand van recepten uit de praktijk ga je aan de gang met een 3-gangenmenu. In de theorielessen leer je meer over onder andere de mise en place, hygiëne, producten en het omrekenen van recepten. De opgedane kennis pas je ook toe in de praktijklessen.
Een belangrijk aandachtspunt is daarnaast de beroepshouding van jou als kok. Je leert onder meer je persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen, in het bijzonder zelfstandigheid en flexibiliteit. Ook leer je veilig te werken.
Dit kun je ermee
Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als kok in de horeca, in een instellingskeuken, binnen de contractcatering of in de recreatiebranche. Je werkt onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende.
Aanmelden
Interesse? Meld je dan aan voor een van de onderstaande startdata. Zijn er op dit moment geen startdata beschikbaar? Meld je dan aan voor de wachtlijst!
Waar wacht je op!
Leer de basistechnieken en ontwikkel je verder op culinair vlak!
Startdatums
Vaktheorie
- Bedrijfsformules
- Inrichting van werkruimten
- Distributietechnieken
- Productietechnieken
- Grondstoffen en productievoorbewerking
- Kook- en bereidingstechnieken
- Afwerkingstechnieken
- Schoonmaak- en opdeeltechnieken
- Hygiëne
- Warenkennis
- Bestellen van ingrediënten
Praktijk
- Snij- en spuittechnieken
- Maken van diverse bouillons
- Bereiden van soepen en salades
- Maken van diverse aardappelgarnituren
- Diverse groentebereidingen
- Koude en warme sauzen
- Bavaroises en parfaits
- Bakken en braden van vis en vlees
- Kooktechnieken
Meer informatie
Studievoorwaarden
Kosten
Opleiding
2975 euro, inclusief boekengeld en examen (eventueel herexamen niet inbegrepen). Betaling is mogelijk in zeven termijnen van 427,50 euro.
Lesmiddelen
Kokskleding: 150 euro
Certificatie
Je ontvangt na succesvolle afronding het diploma SVH Kok.
Toelatingseisen
Ten minste een diploma Basisberoepsgerichte of Kaderberoepsgerichte leerweg. Volledige beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift is noodzakelijk. Indien van toepassing is een diploma NT2 (Nederlands als tweede taal) verplicht.
Voor deelname aan het examen kok is geen specifieke vooropleiding vereist. Er geldt echter wel een aanwezigheidsnorm van 80% voor zowel de theorie als de praktijk. Voor deze opleiding is het ten zeerste aan te bevelen dat de cursist werkzaam is als kok zodat de lesstof regelmatig in de praktijk kan worden toegepast.
De minimale leeftijd voor deelname aan deze opleiding is 21 jaar.
Contact
Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.
