Workshop koken met bier

  • Eenmalig
  • € 54,-
  • Tilburg

De bierkeuken illustreert het levenslustige karakter van de Bourgondiër. Al eeuwen lang maakt bier tenslotte deel uit van hun levensstijl. Als bron van soorten hop, gerst en water hebben België en Nederland in het begin van de vorige eeuw grote hoeveelheden bieren verdeeld over verschillende brouwerijen. Dit toont wel aan hoeveel streekgebonden keukens verweven zijn met bier. Kijk alleen maar naar de diversiteit van stoofschotels, marinades, klassieke gerechten en lokale lekkernijen. Bier geeft gerechten smaak, geur en persoonlijkheid. Hop laat bijvoorbeeld een puntje bitterheid achter, witbier kenmerkt zich door een beetje zuurheid terwijl een bruin bier zorgt voor een meer zoet of bitteraccent en een gekarameliseerde toets.

Kortom, het koken met bier levert een breed scala aan gerechten, smaken en misschien wel favoriete maaltijden op. In deze workshop besteden we aandacht aan verschillende soorten recepturen waarbij bier een vast ingrediënt is. Daarnaast combineren we bier met gerechten en gerechten met bier. De complexheid aan smaken in bier maakt een pairing mogelijk waar je combinaties tegen komt die je niet verwacht. De door jou bereide gerechten proef je tijdens de workshop en je neemt de gerechten gedeeltelijk mee naar huis. Messen worden tijdens de workshop ter beschikking gesteld.

Bekijk in het aanmeldformulier ('Meld je nu aan') onderaan welke startdata beschikbaar zijn.

Waar wacht je op!
Meld je aan

Workshop koken met bier

Tijdens de workshop ga je een aantal van de volgende gerechten met bier bereiden:

  • Dressing van blond bier
  • Zalm gemarineerd in rode biet en amberbier
  • Abdij uienquiche
  • Biersaus
  • In trappist gegaarde kalfssukade
  • Tartiflette met donker bier
  • Witvis gegaard in bierbeslag
  • La Trappe quadrupel chocoladecake
  • Wafel belegd met amarenenkersen en biersiroop

Wat je nog meer moet weten

Studievoorwaarden

Benodigde vooropleiding

Voor deelname aan de workshop koken met bier is geen vooropleiding vereist. Kennis van basisvaardigheden is een pré.

Kosten

Deze workshop kost € 54,50, inclusief reader. Betaling in termijnen is niet mogelijk.

Contact

Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.