Caroline maakte de switch van supermarktketen naar het onderwijs

Na 23 jaar bij een supermarktketen te hebben gewerkt, maakte Caroline de stap naar het onderwijs en startte als onderwijsassistent. Naast haar werk gaat ze daarom één dag in de week naar school. Het bevallen de schoolbanken en haar nieuwe functie haar en wat vindt zij het leukste aan haar werk? We vragen het haar!

supermarktmedewerkers staan bij vleesschap

Caroline, jij werkt bij ons als onderwijsassistent in opleiding. Vertel eens over jouw werk bij De Rooi Pannen. 

“Ik werk in de bakkerij van het onderwijswinkelcentrum. Dit is een echt winkelcentrum met echte klanten op onze Tilburgse campus. Ik ben daar onderwijsassistent in opleiding. Naast mijn werk in de bakkerij ga ik namelijk één keer per week naar school om onderwijsassistent te worden. Dat was even wennen, omdat het dertig jaar geleden is dat ik voor het laatst in de schoolbanken zat. Maar de opleiding is heel leuk en ik leer nuttige dingen die van pas komen bij het begeleiden van onze mbo-studenten niveau 2 tot en met 4. 

Onze studenten moeten aan het eind van hun interne praktijk zelfstandig een winkel kunnen runnen. Ik moet als het ware een stapje achteruit kunnen zetten, terwijl zij alles doen. Daarvoor werken we onder meer aan hun beroepshouding. Op tijd komen is bijvoorbeeld heel belangrijk, net als samenwerken. Ze leren daarnaast ook allerlei praktische vaardigheden. Denk aan kassa draaien, brood en gebak bestellen en de voorraad afstemmen op de verwachte verkoop. Mensen weten vaak niet hoeveel er allemaal komt kijken in een winkel.” 

Wat heb je in de afgelopen tijd geleerd? 

“Ik heb geleerd dat je veel geduld moet hebben. Je legt alles natuurlijk uit aan studenten, maar soms duurt het iets langer voordat ze het doorhebben. Je moet dus vooral niet dingen zelf gaan doen, omdat het dan sneller gaat. Dat betekent ook dat een student af en toe zijn neus stoot en daarvan kan leren. Dat maken we overigens ook duidelijk aan onze klanten, zodat ze daar begrip voor hebben. 

Verder heb ik geleerd om verder te kijken dan alleen het leerproces. Zo is het belangrijk om je in te leven in een student en oprecht nieuwsgierig te zijn. Je maakt dan bijvoorbeeld een praatje over wat hij in het weekend gaat doen of zelfs over hoe hij in het leven staat. Studenten waarderen dat echt. Net als het geven van een compliment wanneer iets goed gaat. Je ziet ze dan helemaal stralen.” 

Wat vind je leuk aan jouw werk? 

“Ik heb 23 jaar ervaring bij een grote supermarktketen. Het is leuk aan mijn werk dat ik die berg aan ervaring mag doorgeven aan een nieuwe generatie. Zo hoor ik weleens over oud-studenten die een eigen zaak gestart hebben. Je hebt ze dan toch maar bagage meegegeven waarmee ze dat kunnen doen. Dat geeft heel veel voldoening en maakt dat ik dit zelfs tot aan mijn pensioen zou willen blijven doen.” 

Werken bij De Rooi Pannen

Lijkt werken bij De Rooi Pannen jou ook wel wat?

Bekijk onze vacatures