De dag van… Marjorie – onderwijsassistent in het onderwijswinkelcentrum van De Rooi Pannen Tilburg

Marjorie heeft altijd een passie voor detailhandel gehad. Als voormalig filiaalmanager bij Kruidvat heeft ze jarenlang ervaring opgedaan. Na 1,5 jaar geleden te hebben gekozen voor een nieuwe uitdaging, is Marjorie nu een trotse onderwijsassistent bij De Rooi Pannen in Tilburg. Tegelijkertijd volgt ze één avond per week een opleiding om haar didactische vaardigheden aan te scherpen. Maar wat doet onderwijsassistente Marjorie precies en hoe ziet haar dag er nou uit?  

student aan het werk op versafdeling bij plus in winkelcentrum de rooi pannen tilburg

Een student aan de slag op de versafdeling, waar Marjorie studenten begeleidt en ondersteunt.

Het opstartmoment 

“Elke dag bij De Rooi Pannen is een nieuwe kans,” begint Marjorie. Haar taak is om studenten die in de praktijkomgeving aan het werk zijn te ondersteunen. "Het is belangrijk dat ze de waarde van professionaliteit vanaf het begin leren. Ik stuur aan op die zelfstandigheid in hun beroepshouding." Haar dag start dan ook met het controleren van de bedrijfskleding van de studenten. Ze neemt de studenten mee, geeft ze de benodigde kennis en zorgt voor de juiste opstart. Daarna geeft ze de studenten taken en zet ze aan het werk.  

De behoefte van de student 

Marjorie benadrukt het belang van échte connecties: “Het gaat erom met de student in gesprek te gaan, te ontdekken wat ze nodig hebben en vertrouwen op te bouwen.” Ze staat vaak bij de versafdeling, waar ze studenten van Handel & Ondernemen-opleidingen ondersteunt. “Het is een mix van commercie en onderwijs. De commerciële ervaring had ik al opgedaan tijdens mijn vorige baan als filiaalmanager bij Kruidvat. Nu is mijn takenpakket een stuk breder. Ik moet observeren, proactief zijn en inspelen op de behoefte van elke student. En dat voelen wat de student nodig heeft, moet in je zitten.” Ze voegt eraan toe: "Als je meer wilt en initiatief durft te nemen, zijn er kansen. Ik geef bijvoorbeeld ook af en toe les, omdat ik dat gewoon erg leuk vind." 

Begeleiding van studenten 

Een groot deel van Marjorie's rol is het begeleiden en motiveren van studenten bij hun opdrachten. "Studenten moeten aan hun boekje werken en verslagen maken. Het is mijn taak om ze te begeleiden en ervoor te zorgen dat ze gefocust en gemotiveerd blijven.” Lachend voegt ze toe: “Gelukkig heb ik een hoop geduld.”  

Deadlines 

Voor Marjorie zijn er ook algemene werkzaamheden en is planning essentieel. “In de winkel hebben we te maken met deadlines. Ik hou me dus ook bezig met bestellingen en tellingen,” legt ze uit. “Veel studenten en scholieren van de hele campus komen hier in de schoolpauzes. Het is dus belangrijk dat de bakkerij op tijd broodjes heeft. “ 

Einde van de dag 

De ideale afsluiting voor Marjorie is samen met de studenten reflecteren op de dag. “Het is zó belangrijk om tussentijds te evalueren en te zien waar verbeteringen mogelijk zijn. Maar ook om de successen te vieren.” Ze sluit af: “Aan het einde van de dag ga ik met een voldaan gevoel naar huis, vooral als ik zie dat de studenten vooruitgang boeken. Elk succes, hoe klein ook, is een overwinning." 

Een succesvolle carrièreswitch 

Marjorie’s overstap naar het onderwijs was een bewuste keuze voor persoonlijke groei. Ze wist dat dit een uitdaging zou worden, zeker omdat ze naast haar werk ook nog de opleiding voor onderwijsassistent volgt. "Gelukkig word ik begeleid door organisatie-diverse collega's. Ik heb het gevoel dat ik er niet alleen voor sta," zegt ze. "Daarbij is het een kwestie van goede planning en prioriteiten stellen." Het bewaren van een gezonde werk-privé balans is voor haar cruciaal, en ze zorgt ervoor dat haar avonden en weekenden genoeg ruimte bieden voor ontspanning en tijd voor zichzelf. Marjorie heeft geen jonge kinderen, wat haar meer flexibiliteit geeft in het indelen van haar tijd, maar ze erkent dat het voor iedereen met een druk leven een uitdaging kan zijn om een balans te vinden. Toch heeft ze geen enkel moment spijt gehad van haar carrièreswitch.  

Sluit je aan bij ons team

Laat je inspireren door Marjorie en overweeg een carrière bij De Rooi Pannen. We zoeken regelmatig onderwijsassistenten die bij willen dragen aan de ontwikkeling van studenten. Bekijk onze actuele vacatures en solliciteer. Wie weet word jij onze nieuwe collega! 

 

Bekijk onze vacatures