Echt Amber

Waalwijker Amber (18 jaar) zit in het derde jaar van de opleiding Horecaondernemer/-manager (HOM) bij De Rooi Pannen Tilburg Horeca. Ze vertelt: "Ik wist eerst helemaal niet wat ik wilde doen, maar toen ik hier binnenkwam, dacht ik meteen: wat een toffe school!" 

Misschien komt Amber je wel bekend voor. Ze is namelijk één van de gezichten van de wervingscampagnes van De Rooi Pannen. Je hebt haar misschien ook al eens voorbij zien komen in onze TikTok-video's! Maar wie is Amber eigenlijk en wat vindt ze van haar opleiding? Je leest het hieronder. 

Waarom heb je voor De Rooi Pannen gekozen? 

“Mijn broer heeft ook bij De Rooi Pannen Tilburg Horeca de opleiding Horecaondernemer/-manager gedaan, dus ik kende de school en de opleiding al een beetje. Maar ik wist eerst echt nog niet wat ik wilde doen. Ik werkte al wel in een restaurant en toen ik hier binnenkwam, voelde het meteen goed. De sfeer was fijn, ik werd open ontvangen en goed geholpen. De school is ook dichtbij en heeft een goede naam.” 

Wat maakt deze opleiding zo leuk? 

“Het is zo breed! Ik wilde eigenlijk alles doen en dat kan bij deze opleiding. In het eerste jaar begon ik met keuken en restaurant, daarna kwam hotel erbij. En nu leer ik ook hoe je mensen aanstuurt. Dat spreekt me heel erg aan.” 

Hoe is de sfeer op school? 

“Iedereen kan hier goed met elkaar opschieten. Dat viel me meteen op. Misschien komt het door de kleinschaligheid. De docenten zijn betrokken, maken even een praatje met je en je voelt je hier snel thuis. Iedereen groet elkaar gewoon, dat voelt heel gezellig.” 

HOM-student Amber is één van de gezichten van de campagne van De Rooi Pannen

Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Zo ga ik in de volgende periode in ons pop-up restaurant staan en dan is het mijn beurt om leiding te geven. 

Amber | derdejaarsstudent Horecaondernemer/-manager

Je zei dat je al in een restaurant werkt. Kun je daar al toepassen wat je leert op je opleiding? 

“Ik werk al vier jaar bij grill-restaurant Grillig in Kaatsheuvel. Wat ik op school leer, kan ik daar meteen toepassen. Ze weten dat ik deze opleiding doe, dus ik mocht al vroeg mensen inwerken en helpen opstarten. Ze geven me zelfs managementtaken, zodat ik dat kan combineren met school. Dat is superhandig, want zo doe ik extra ervaring op.” 

Hoe ziet een dag op De Rooi Pannen eruit? 

“Ik heb nu veel theorielessen, maar we lunchen altijd gezellig met z’n allen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. In maart begin ik weer met mijn praktijkperiode en dan ga ik leidinggeven aan andere studenten uit mijn klas, in ons pop-up restaurant.” 

Wat wil je na je studie gaan doen? 

“Dat weet ik nog niet precies. Eerst maar eens stagelopen. Ik denk dat als ik 10 maanden op stage ben geweest, ik daar misschien een toffe baan uit kan halen en dan niet meer terug de schoolbanken in wil.” 

Mijn tip voor nieuwe studenten is om open te staan voor nieuwe dingen, want dan kan je ontzettend veel leren. 

Amber| Student Horecaondernemer/-manager

Wat is jouw tip voor nieuwe studenten? 

“Wees enthousiast en sta open voor nieuwe dingen. Als je ervoor open staat, kun je veel leuke kansen grijpen. Hoe flexibeler je bent, hoe meer je leert en hoe leuker het wordt.” 

Hoe was het om mee te doen aan de campagne? 

“Superleuk! De fotoshoot vond ik het allerleukst. Het besef dat ik straks overal te zien ben, is er nog niet. Maar ik ben heel blij met mijn foto en ik denk dat ik het supergaaf ga vinden als mensen straks foto’s van mij sturen terwijl ik op stage ben. 

Trouwens, ik ben straks ook hier en daar te zien op TikTok en daar ben ik ook benieuwd naar!” 

Heb je eigenlijk een favoriete docent? 

“Ja, dat is mevrouw Van de Bogaard! Je kan veel van haar leren en ze zegt gewoon waar het op staat. Ze is ook mijn mentor, dus zoals ik altijd zeg: één plus éen is zes!” 

Ontdek onze horecascholen

Lees meer over de horecascholen van De Rooi Pannen. Je kunt een mbo-opleiding in de horecabranche volgen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Je kunt hier verschillende richtingen kiezen, zoals gastvrijheid, keuken of horecamanagement: voor welke richting ga jij?

Bekijk horecascholen

Ervaar zelf praktijkgericht onderwijs

Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze scholen. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.

Bekijk open dagen en meeloopdagen