Echt Dwaresa
Dwaresa is één van de gezichten van de wervingscampagne van De Rooi Pannen. Maar wie is Dwaresa nou eigenlijk? Lees hier haar verhaal.
Dwaresa (20) zit in het laatste jaar van de opleiding Horecaondernemer/-manager bij De Rooi Pannen Breda Horeca. Dwaresa is één van de gezichten van de wervingscampagne van De Rooi Pannen.
Maar wie is Dwaresa? Waarom koos zij voor De Rooi Pannen en welke tip geeft zij studiekiezers? Hieronder lees je haar verhaal.
“Allebei mijn ouders zitten in het onderwijs en weten dus ook veel van scholen in de omgeving. Ik heb verschillende opleidingen bij meerdere scholen bekeken, maar geen andere school voelde zo persoonlijk en warm als De Rooi Pannen. Dat ik tijdens de open dag rond werd geleid door studenten, maakte ook veel indruk. Ik hoorde ook veel positieve verhalen van anderen over De Rooi Pannen. En de opleiding die ik nu doe paste perfect bij mij.”
“Ik doe de opleiding HOM, oftewel Horecaondernemer/-manager. Ik vond het belangrijk om eerst een basis te krijgen in horeca en dat leer ik hier zeker. De opleiding is heel breed, dus je zit niet aan één ding vast. Je leert werken achter de bar, achter de receptie, je krijgt sociale hygiëne en je leert goed met zowel gasten als collega’s om te gaan.
Zo heb ik bij mijn eerste stage bij een hotel in Nederland gelopen waarbij ik achter de receptie stond. Dat was niet helemaal mijn ding, maar ik vond het wel leuk dat ik die ervaring op heb gedaan. Mijn volgende stage was in Spanje, want ik wilde graag naar het buitenland. Alhoewel ik geen les heb gehad in Spaans, heb ik hier en daar wel wat opgepikt en dat ging eigenlijk wel goed. Dat was een leuke en leerzame stage.”
Je leert werken achter de bar, achter de receptie, je krijgt sociale hygiëne en je leert goed met zowel gasten als collega’s om te gaan.
Dwaresa | Student Horecaondernemer/-manager
“Ik heb niet per se één favoriete docent, maar ik heb wel een hele goede band met mijn mentor meneer Spekhorst. Hij voelt ook als de vader van de klas. Hij ziet de student echt en staat voor je klaar als je dat nodig hebt.”
“Ik wil hierna de hbo-opleiding Hotelmanagement gaan doen, waarschijnlijk bij BUas. Deze hbo-opleiding sluit goed aan bij de opleiding die ik nu doe. Mijn grote droom is het oprichten van een eigen hotel.”
“Als je graag een hele brede opleiding in de horeca wilt hebben, én je vindt het leuk om sociaal bezig te zijn, dan past de opleiding Horecaondernemer/-manager misschien wel bij jou. En als ik nog een tip mag geven over als je al met mijn opleiding bezig bent: wees niet bang om fouten te maken. Mijn talen zijn ook niet per se heel sterk en ik was ook heel zenuwachtig wanneer ik Engels moest spreken, bang dat ze me niet zouden begrijpen. Maar ik heb gemerkt dat als je een open houding hebt, het vaak toch wel lukt. Gewoon doen!”
Dat ik tijdens de open dag rond werd geleid door studenten, maakte veel indruk.
Dwaresa | Student Horecaondernemer/-manager
“Ik had eerder meegedaan aan een fotoshoot voor De Rooi Pannen en toen hebben ze me voor deze campagne gevraagd. Ik ben daar heel blij mee, want ik vind het echt heel tof! Hoe leuk is het om je school te vertegenwoordigen, bij een opleiding die ook echt bij me past. Dat vind ik wel echt cool. Het is een soort van kleine meisjesdroom om op de foto te worden gezet. Mijn familie vindt het ook helemaal bij me passen en ze supporten het allemaal. Mijn ouders zijn supertrots!”
Lees meer over de horecascholen van De Rooi Pannen. Je kunt een mbo-opleiding in de horecabranche volgen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Je kunt hier verschillende richtingen kiezen, zoals gastvrijheid, keuken of horecamanagement: voor welke richting ga jij?
Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze scholen. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.
Dwaresa is één van de gezichten van de wervingscampagne van De Rooi Pannen. Maar wie is Dwaresa nou eigenlijk? Lees hier haar verhaal.
Met een passie voor gastvrijheid en een avontuurlijke geest heeft oud-student Ricardo Bout zich opgewerkt tot een internationale hotelmanager in Abu Dhabi. Zijn...
Rick en Jessie ontmoetten elkaar 10 jaar geleden tijdens hun opleiding op De Rooi Pannen in Tilburg. Onlangs openden ze dan eindelijk hun eigen zaak ZOUT. Hoe ze...