Jill: “Mijn leukste herinnering aan De Rooi Pannen is de barbecue bij mijn mentor thuis.”

Van toffe stageplekken tot grote dromen. Al onze leerlingen hebben wel een verhaal te vertellen. Dit keer Jill. Zij zit in leerjaar drie op De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo. Dit is haar echte verhaal.

leerlingen met kernwaarden De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden, maar hoe was voor jou de overgang tussen de basisschool en middelbare school?

“Aan de ene kant vond ik het in het begin best lastig dat ik afscheid moest nemen van mijn vrienden en vriendinnen op de basisschool. Aan de andere kant had ik ook wel zin in een volgende stap. Het was leuk om na acht jaar op de basisschool weer nieuwe dingen te leren en volwassener te worden. Ik keek uit naar de brugklas.”

De praktijklessen in de bovenbouw zijn veel specifieker en diepgaander dan in de onderbouw.

Jill zit in de 3de klas

Vanaf de derde zit in je in de bovenbouw bij De Rooi Pannen. Wat vind jij het grootste verschil tussen de onderbouw en de bovenbouw?

“In het eerste en tweede leerjaar krijg je in de praktijk alleen het vak koken; er wordt dan geen onderscheid gemaakt tussen de vaardigheden van koken en bakken. Vanaf de bovenbouw krijg je er een stuk meer praktijklessen bij. Zo volg ik sinds dit schooljaar vakken als recreatie, gastheerschap, bakken en koken. De praktijklessen in de bovenbouw zijn veel specifieker en diepgaander dan in de onderbouw.”

Wat is de leukste vaardigheid die jij het afgelopen schooljaar hebt geleerd?

“Ik vond het heel leuk om het afgelopen schooljaar meer te leren over het uitserveren van gerechten. We hebben in de praktijk deze vaardigheden veel geoefend. We hebben het uitserveren vooral geoefend met mensen die we zelf kennen, bijvoorbeeld medeleerlingen. Zo kun je gemakkelijk het gesprek aangaan met deze ‘gasten’. “

Wat is tot nu toe jouw leukste herinnering aan jouw schooltijd bij De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo?

“Wat mij altijd is bijgebleven is de barbecue met mijn mentorklas in de eerste bij meneer Pel thuis. Meneer Pel was in het eerste leerjaar mijn mentor. Als afsluiting van het schooljaar hebben we toen bij hem in de tuin gebarbecued en gezwommen. Toen hebben we echt een hele leuke avond met elkaar gehad.”

Welke tip wil jij aan leerlingen meegeven die volgend jaar bij De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo starten?

“De tip die ik zou meegeven is: zorg dat je je netjes gedraagt in de lessen. Als je aardig doet tegen de docenten zijn ze heel behulpzijn en willen ze al je vragen beantwoorden. De hulp die ze je dan bieden kan goed van pas komen als je de lesstof niet snapt.”

Meer weten?

Zoek je een veilige en vertrouwde middelbare school voor vmbo in Eindhoven?

Lees meer over De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo