Justin: “De sfeer in de klas was supergoed en ik werd gelijk opgenomen in de groep.”

Van toffe stageplekken tot grote dromen. Al onze leerlingen hebben wel een verhaal te vertellen. Dit keer Justin. Hij zit in 3H op De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo. Dit is zijn echte verhaal.

leerlingen van De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo met kernwaarden

Waarom heb jij voor De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo gekozen als middelbare school?

“De keuze voor De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo als middelbare school heb ik eigenlijk pas twee jaar geleden gemaakt. In de brugklas zat ik namelijk nog op een andere school. Mijn oude school was voornamelijk gefocust op theorie en het leren uit boeken. Na één jaar bleek dat dit toch niet zo goed bij mij te passen; een school met praktijkmogelijkheden was geschikter. De Rooi Pannen is daar natuurlijk perfect voor! Zo heb ik na de brugklas de overstap gemaakt naar De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo en daar ben ik nog steeds heel blij mee.”

Waar moest jij het meeste aan wennen op de middelbare school?

“Waar ik bij ons op school het meeste aan moest wennen is het telefoonbeleid. Bij De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo mag je namelijk geen mobiele telefoon gebruiken, zelfs niet tijdens de pauzes. Aan het begin van de dag leg je deze in je kluisje en als je naar huis gaat haal je jouw telefoon pas eruit. Dat was wel even schakelen. Toch ben ik er inmiddels aan gewend. In de pauzes klets je veel meer met vrienden en met docenten kun je nu ook gemakkelijker communiceren.”

Wat heb je de afgelopen twee jaar in de praktijk allemaal al geleerd?

“Tijdens de praktijklessen leer je voornamelijk de basistechnieken van koken. Zo leer je verschillende snijtechnieken en hoe je borden kunt opmaken. Het leukste wat ik tijdens koken heb geleerd is hoe je bavarois moet maken. Dit vond ik zo lekker! Ik heb het helaas nog niet vaker gemaakt, maar dit staat zeker nog op mijn planning.”

De mooiste herinnering aan mijn schooltijd is de sfeer op school en in de klas.

Justin zit in de 3de klas

Wat is de mooiste herinnering aan jouw schooltijd bij De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo tot nu toe?

“Mijn mooiste herinnering aan mijn middelbareschooltijd tot nu toe is de sfeer op school en in de klas. Toen ik twee jaar geleden in een klas terechtkwam die al meer dan één jaar een klas vormde, was ik bang dat ik niet zo snel aansluiting zou vinden. Deze angst was achteraf nergens voor nodig. De sfeer in de klas was supergoed en ik werd direct opgenomen in de groep. Dat was echt heel fijn.”

Welke tip wil jij aan leerlingen meegeven die volgend jaar bij De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo starten?

“Probeer in de les altijd zo goed mogelijk je best te doen en op te letten. Als je in de les goed meedoet, bouw je een goede band op met docenten en willen ze je graag helpen. Als je dan ergens tegen aanloopt, kun je altijd bij hen terecht.”

Meer weten?

Zoek je een veilige en vertrouwde middelbare school voor vmbo in Eindhoven?

Maak kennis met De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo