Lou: “De Rooi Pannen Tilburg Vmbo is veel creatiever dan andere scholen.”

Van toffe stageplekken tot grote dromen. Al onze leerlingen hebben wel een verhaal te vertellen. Dit keer Lou. Zij zit in klas vkm1e op De Rooi Pannen Tilburg Vmbo. Dit is haar echte verhaal.

leerlingen met kernwaarden

Waarom heb jij voor De Rooi Pannen Tilburg Vmbo als middelbare school gekozen?

“Ik hou van tekenen en creatief bezig zijn. Vanaf jongs af aan weet ik al dat ik iets met tekenen wil doen later. De Rooi Pannen is een veel creatievere school dan andere middelbare scholen. Ik wist na het bezoeken van de open dag direct dat ik hier naar school wilde.”

Wat vond je het grootste verschil tussen de basisschool en middelbare school?

“Het grootste verschil tussen mijn oude school en de middelbare school is de drukte. De school is groter en ik heb ook een drukkere klas. Dat vond ik in het begin best wel lastig. Gelukkig ben ik hier inmiddels meer aan gewend. Volgend jaar krijg ik een andere klas die waarschijnlijk wat rustiger is. Dat vind ik fijn.”

Wat vind je van de vakken die je op de middelbare school volgt?

“Veel vakken die ik nu volg, volgde ik ook al op de basisschool. Dat zorgde voor een fijne overgang. Toch heb ik ook wel een paar nieuwe vakken, zoals ondernemen en computervaardigheden. Het leukste vak dat ik volg is biologie. Mijn leraar begrijpt mij erg goed en wil mij helpen als ik iets niet begrijp. De stof is heel leuk. Ik hou van dieren en de natuur, iets dat bij biologie natuurlijk veel terugkomt!”

Ik ben dit schooljaar nog beter geworden in Engels. Ik dacht dat het onmogelijk was!”

Lou zit in de 2e klas

Waar ben je het meest trots op als je terugkijkt op het afgelopen schooljaar?

“Ik ben nog beter geworden in Engels. Ik dacht dat het onmogelijk was! Er zijn veel woorden die ik eerst nog niet kende, die ik nu zo uit mijn hoofd kan opnoemen. Ik ken ook veel meer standaardzinnen die ik in gesprekken kan gebruiken. Het gaat me gewoon een stuk gemakkelijker af.”

Welke tip wil je aan de nieuwe leerlingen volgend jaar meegeven?

“Niet te laat naar school gaan en niet te laat komen! Vertrek op tijd van huis, zodat je op tijd in de les zit. Als je wat eerder op school bent kun je nog bijkomen van het fietsen en nog wat huiswerk afmaken als dat nodig is. Zo kom je nooit in de problemen.”

Meer weten?

Zoek je een middelbare school met een goede sfeer? Waar docenten jou echt zien en horen? Je vindt het bij De Rooi Pannen Tilburg Vmbo.

Bekijk meer informatie