Madelief: “Leren in de praktijk heeft mij uiteindelijk over de streep getrokken.”

Van toffe stageplekken tot grote dromen. Al onze leerlingen hebben wel een verhaal te vertellen. Dit keer Madelief. Zij zit in klas 1G op De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo. Dit is haar echte verhaal.

leerlingen met kernwaarden

Waarom heb jij voor De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo als middelbare school gekozen?

“Mijn basisschooldocente heeft mij De Rooi Pannen als middelbare school aangeraden. Om eerlijk te zijn dacht ik zelf altijd dat De Rooi Pannen een kookschool was. Toen ik eenmaal de open dag had bezocht, bleek dat je nog veel meer richtingen dan enkel koken op kan. Op de open dag kwam ook naar voren dat je veel in de praktijk bezig bent. Dat heeft mij uiteindelijk over de streep getrokken, dat had ik op voorhand nooit bedacht.”

Het schoolkamp in het begin van het schooljaar heeft geholpen bij het leren kennen van mijn klasgenootjes.

Madelief zit in de 1e klas

Hoe heb jij de overgang tussen de basisschool en de middelbare school ervaren?

“De overgang ging mij eigenlijk vrij gemakkelijk af. In de eerste week op de middelbare school heb je een introductieweek waar je al je klasgenoten best wel goed leert kennen. Je leert dan ook gelijk waar alle lokalen in het gebouw zijn. Het scheelt natuurlijk ook dat de school niet heel groot is, dus het is ook niet moeilijk om de lokalen snel te leren kennen.

Het schoolkamp in het begin van het schooljaar was ook leuk. Op dat kamp hebben we veel spellen in het bos gedaan en hadden we iedere dag wel een kampvuur. Je trekt in een korte periode veel met je nieuwe klasgenoten op.”

Welk vak vind je het leukste om te volgen?

“Het leukste vak wat ik nu volg is het vak koken. Dit volg ik iedere vrijdag vijf lesuren lang. In deze lessen besteden we aandacht aan snijtechnieken, het uitproberen van nieuwe recepten en het opmaken van borden. Het is leuk om op vrijdag in de praktijk bezig te zijn en zo het weekend in te gaan!”

Welke tip wil jij aan leerlingen meegeven die volgend jaar bij De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo starten?

“Maak jezelf niet te druk om de toetsweken. In het begin kon ik zelf ook best wel stressen om de hoeveelheid toetsen en leerstof tijdens die weken. Toch bleek dat dat helemaal niet nodig was. Je hebt één week lang toetsen en maximaal twee toetsen per dag. Tussen deze toetsen heb je ook altijd nog een pauze. Door een goede planning te maken valt het reuze mee en kun je de stof makkelijk leren.”

Meer weten?

Zoek je een veilige en vertrouwde middelbare school in Eindhoven? Waar je leert samenwerken, je je thuis voelt en je geholpen wordt talenten te ontwikkelen? 

Bekijk informatie over De Rooi Pannen EindhovenVmbo