Miran: “Met de klas naar Toverland is het hoogtepunt van dit jaar.”

Van toffe stageplekken tot grote dromen. Al onze leerlingen hebben wel een verhaal te vertellen. Dit keer Miran. Hij zit in klas vkm1a op De Rooi Pannen Tilburg Vmbo. Dit is zijn echte verhaal.

leerlingen met kernwaarden

Waarom heb jij voor De Rooi Pannen Tilburg Vmbo als middelbare school gekozen?

“Samen met mijn ouders heb ik gekeken naar scholen die in de buurt lagen. De Rooi Pannen Tilburg Vmbo was de beste school die aansloot bij mijn niveau. Ik vond de open dag ook erg gezellig. Daarom heb ik uiteindelijk voor deze middelbare school gekozen.”

Het grootste verschil tussen de basisschool en middelbare school is dat je steeds moet wisselen tussen lokalen.

Miran zit in de 1e klas

Wat vond je het grootste verschil tussen de basisschool en de middelbare school?

“Het grootste verschil tussen de basisschool en middelbare school vond ik in het begin dat je steeds moet wisselen tussen lokalen. Gelukkig kon ik de juiste lessen makkelijk vinden samen met mijn vrienden. Ik ben er nu helemaal aan gewend. Dat wennen gaat snel. ”

Wat vind je het leukste vak om te volgen?

“Dat is sowieso computervaardigheden. Daar leer je hoe je moet programmeren, hoe je 3D kunt printen en meer. Ik vind het zelf ook heel leuk om te gamen en met computers bezig te zijn, dus dat past mooi bij elkaar. Ik denk niet dat je dit op andere middelbare scholen kunt leren.”

Kende je nog meer leerlingen die De Rooi Pannen Tilburg Vmbo als middelbare school kozen?

“Een aantal van mijn klasgenootjes van de basisschool ging ook naar deze middelbare school. Ik kende dus wel al een aantal mensen. Verder heb ik ook veel nieuwe vrienden gemaakt die ik nog niet kende. Ik hoop dat ik volgend jaar, in mijn nieuwe klas, ook bij deze vrienden in de klas kom.”

Wat vond je het allerleukste dat je dit jaar met jouw school hebt gedaan?

“We gaan binnenkort met de klas naar Toverland. Daar heb ik echt superveel zin in. Ik ben er nog nooit eerder geweest. Ik ben fan van achtbanen, dus dan kan ik samen met mijn klasgenoten hier de hele dag in. Dat is het hoogtepunt van dit jaar.”

Meer weten?

Zoek je een middelbare school met een goede sfeer? Waar docenten jou echt zien en horen? Je vindt het bij De Rooi Pannen Tilburg Vmbo.

Bekijk informatie over De Rooi Pannen Tilburg Vmbo