Neisha: “Horeca is mijn favoriete vak op school.”

Van toffe stageplekken tot grote dromen. Al onze leerlingen hebben wel een verhaal te vertellen. Dit keer Neisha. Zij zit in klas vkm1a op De Rooi Pannen Tilburg Vmbo. Dit is haar echte verhaal.

leer

Waarom heb jij voor De Rooi Pannen Tilburg Vmbo als middelbare school gekozen?

Ik heb voor De Rooi Pannen gekozen omdat ik tijdens de open dag de gebouwen en de campus heel mooi vond. De sfeer die er hing vond ik ook erg gezellig. De Rooi Pannen Tilburg Vmbo was direct mijn eerste keuze. Het bevalt nog steeds heel goed!”

Wat vond je het grootste verschil tussen de basisschool en de middelbare school?

“Het grootste verschil vond ik de vakken en het wisselen van lokalen. De eerste paar weken was het wel wennen dat ieder uur een andere docent lesgeeft. Gelukkig kon ik de lokalen wel makkelijk vinden. Nu ken ik de school erg goed en gaat alles heel makkelijk.”

Ik heb al een paar nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt. Je leert elkaar heel snel kennen.

Neisha zit in de 1e klas

Heb je al veel nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt?

“Een aantal van mijn oude klasgenootjes ging ook naar De Rooi Pannen Tilburg Vmbo toe. Ik zit zelfs bij één iemand nu ook nog in de klas. Verder heb ik ook al een paar nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt. Je leert elkaar heel snel kennen.”

Wat vind je het leukste vak om te volgen?

“Dat is sowieso horeca. Daar heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe je borden mooi op kan maken en hoe ik gerechten lekker klaar kan maken. Deze tips pas ik zelfs thuis wel eens toe!”

Welke tip wil je aan de nieuwe leerlingen volgend jaar meegeven?

“Kijk altijd één dag van tevoren en in de ochtend op Magister. Dan zie je of er lessen zijn uitgevallen of als lokalen zijn veranderd. In het begin vond ik het lastig om op Magister te kijken, waardoor ik wel eens op school was terwijl mijn les niet doorging. Dat is jammer, dat had ik namelijk zelf kunnen voorkomen.”

Meer weten?

Zoek je een middelbare school met een goede sfeer? Waar docenten jou echt zien en horen? Je vindt het bij De Rooi Pannen Tilburg Vmbo.

Bekijk meer