Magie van de horeca
Casimir Evens is eigenaar van restaurant Odille in Sint-Oedenrode. Het restaurant ontving de landelijke award Best New Restaurant Design voor de inrichting, die Casimir en zijn vrouw zelf deden. Casimir is chef-kok en oud-student van De Rooi Pannen. Het restaurant is inmiddels ook stagebedrijf voor de school.
Als tiener wist Casimir nog niet dat zijn toekomst in de horeca lag. Het begon allemaal min of meer per toeval, toen hij als afwasser begon bij een plaatselijk restaurant. Het was tijdens het drukke EK voetbal dat Casimir voor het eerst de magie van de horeca voelde. Casimir: “Het contact met mensen en de mogelijkheid om van een restaurant een kleine familie te maken, dat vond ik zo mooi om te zien.”
Onvergetelijke ervaringen
Na zijn tijd op De Rooi Pannen, waar hij een horeca-opleiding deed, volgde voor Casimir een periode van ontdekking en groei. Hij werkte in diverse hotels en restaurants, van Nederland tot België, waar hij zijn vaardigheden als kok verfijnde en zich ontwikkelde tot souschef en uiteindelijk chef-kok. Zijn carrière bracht hem ook naar de wereld van voedselontwerp en productontwikkeling, waar hij nieuwe smaken en technieken verkende. Toen hij werd benaderd door een hotelketen om de F&B-afdeling naar een hoger niveau te tillen, begon het écht te kriebelen bij Casimir. “Ik ontdekte daar hoe te gek ik het vind om iets naar een hoger niveau te tillen. Om gasten écht een beetje extra’s te geven. Mijn missie? Het hotelrestaurant omtoveren tot een culinaire bestemming van wereldklasse, waar gasten worden getrakteerd op een onvergetelijke ervaring. Vanaf het moment dat ze binnenkomen tot het moment dat ze vertrekken. Dat is me aardig gelukt, durf ik wel te zeggen.”
Tijdens al zijn banen bij verschillende restaurants schrijft Casimir recepturen op voor zichzelf. “Ik heb veel gezien en geproefd, en door alles op te schrijven kon ik daarna mijn eigen verfijnde recepten maken.” Maar ondanks alle mooie ervaringen bij verschillende bedrijven, bleef bij Casimir het verlangen naar onafhankelijkheid aanwezig. Na jaren van groei en succes, besloot hij zijn eigen weg te gaan en samen met zijn partner Lotte een eigen horecaonderneming te starten. Wat begon als een droom groeide al snel uit tot een fenomeen, met hun restaurant dat werd opgenomen in de Michelingids en diverse prijzen en erkenningen ontving voor hun innovatieve concept en uitstekende service. “Dat ging allemaal ongelooflijk snel. Daar zijn we met z’n allen heel trots op.”
Ook een horeca-opleiding volgen? Bekijk de mogelijkheden!