Dit ga je leren

Wij willen dat je dingen leert die jij leuk vindt! En waar je echt iets aan hebt. Maar vooral willen we jou leren het beste uit jezelf te halen.

Vaardigheden voor de toekomst

Sommige vakken horen er op ieder vmbo bij. Ook hier krijg je dus vakken als Nederlands, Engels, wiskunde, biologie, mens en maatschappij en lichamelijke opvoeding. 

Maar bij De Rooi Pannen hebben we drie profielen: Handel, Ondernemen en Vormgeving, Horeca, Bakkerij en Recreatie en Media, Vormgeving en ICT. En dat is wat ons echt anders maakt.

Met deze profielen ontwikkel je normen en waarden voor de toekomst. Omgaan met allerlei situaties, creatief denken, uit jezelf goede ideeën uitvoeren, de beste service verlenen en meer.

Onze profielen

Bij De Rooi Pannen hebben we drie profielen. Wat lijkt jou leuk?

Handel, Ondernemen en Vormgeving

Het opzetten van een webshop is heel wat anders dan reclame maken voor een feest. En het ontwikkelen van een app is weer anders dan het organiseren van een concert. Binnen het programma Handel-Ondernemen-Vormgeving maak je kennis met alles wat hiermee te maken heeft: het ontwerpen van posters, flyers, programmaboekjes et cetera. Maar ook marketing, het omgaan met klanten en het maken en onderhouden van een website komen aan bod. Je werkt met hout, verf, metaal, computers, camera’s en zet multimedia in. Ook werk je twee- en driedimensionaal. Verder maak je kennis met hospitality. Oftewel: een creatieve, ondernemende basis waarmee je alle kanten op kunt.

Horeca-Bakkerij-Recreatie

Je maakt kennis met horeca, bakkerij en recreatie. Onderwerpen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld hygiëne, veiligheid, gezonde voeding, diverse kook- en baktechnieken, serveren en het ontvangen van gasten tijdens hun vakantieverblijf. Je leert veel vanuit de echte praktijk. We hebben immers eigen keukens en een eigen restaurant. Wat je na onze opleiding ook gaat doen, je leert bij ons hoe je gastvrij met mensen omgaat. En dat is altijd nuttig.

Media-Vormgeving-ICT

Je gaat technisch en creatief aan de slag. Je leert over software en hardware van computers en je gaat ook computers repareren. Je gaat aan de slag met films monteren, foto’s bewerken, apps bouwen en robotica. Ook leer je de basis van het vormgeven, je leert welke tools je hierbij kunt gebruiken en je gaat jouw product ook echt maken. Dit kan een flyer zijn, een 3D-print of een echt werkende game.

Zo echt kan leren zijn

Naast de normale vakken krijg je hier ook de kans je talenten in de praktijk te ontdekken. Leer 3D-printen, organiseer een festival of ga lekker aan de slag in de keuken van ons echte restaurant. Of kies je er liever voor om een toffe game maken? 

Door je handen uit de mouwen te steken en gewoon te doen, vind je hier binnen no-time jouw passie! Want zo echt kan leren zijn.

Leerlingen van De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo werken het restaurant op school

Goede balans tussen theorie en praktijk is voor leerlingen heel belangrijk.

Luuk Theunissen Docent lichamelijke opvoeding, mentor, coach, social boy

Ook leuk!

Doe mee aan activiteiten

Denk aan een introductieprogramma in de eerste schoolweken, sportdagen, culturele activiteiten (zingen, dansen, schilderen, koken of een quiz), kerstactiviteiten en acties voor goede doelen. In de eerste drie jaar heb je een schoolfeest waarbij een dj zorgt voor de sfeer. En in het vierde jaar? Dan haal je alles uit de kast tijdens het gala. Arriveer in limousine en loop in je smoking of galajurk over de rode loper!

En ga mee op reis

Er is volop keus om een tripje naar het buitenland te maken: op stedentrip naar Boedapest of Barcelona, skiën in Oostenrijk, een kerstmarkt bezoeken in Duitsland of gewoon op pad in Nederland. In leerjaar 4 kies je zelf wat jouw reisbestemming wordt tijdens het project Reizen. Je gaat in een project een aantal dagen met klasgenoten zelf aan de slag met de organisatie van de reis. Het project telt mee voor je cijfer voor verschillende vakken.