Docent Nederlands

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo, Tilburg

Wil jij bijdragen aan vernieuwd onderwijs? Ben jij gedreven en heb je een aanstekelijk enthousiasme? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je bij ons doen?

Je bent werkzaam binnen de vaksectie Nederlands en verzorgt lessen Nederlands binnen de leerjaren 1, 2 en 3 van alle leerwegen binnen het vmbo. In leerjaar 1 t/m 3 wordt in de lessen deels digitaal gewerkt.

In leerjaar 1 krijgen onze VBK leerlingen (voorbereidend basis- / kaderberoepsgerichte leerweg) een lesuur extra taal ter ondersteuning van de taalvaardigheid. Daarnaast hebben alle klassen in leerjaar 1 en 2 een lesuur KWT (keuzewerktijd) waarbij leerlingen gedifferentieerd werken aan Nederlands of wiskunde. De vaksectie Nederlands bestaat uit 11 collega’s.

De aandachtspunten voor de komende jaren voor onze school zijn het proces van formatief handelen goed vorm te geven, differentiatie binnen de lessen en de inzet van digitale middelen in de lessen. We proberen onze lessen vorm te geven volgens 5 bouwstenen voor een goede les.

Bij de vacature hoort (op termijn) ook een (duo) mentoraat van een klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en onderhoudt contacten met hen. Daarnaast verzorgt de mentor per week 1 of meerdere mentorlessen aan de klas een LOB uur (vanaf leerjaar 2).

Als mentor heb je wekelijks overleg met de leerlingcoördinator over je klas. Als er meer ondersteuning of zorg nodig is voor een leerling, dan wordt er doorgeschakeld. Onze afdeling beschikt over een zeer gedegen zorgstructuur met een orthopedagoog, meerdere coaches, vertrouwenspersonen en een schoolmaatschappelijk werker. Ook beschikken wij over een eigen interne Rebound.

Voor nieuwe collega’s hanteren wij een uitgebreid introductiebeleid. Je wordt de eerste 3 schooljaren toevertrouwd aan onze 3 docentencoaches. Zij maken je wegwijs in de organisatie en zullen je ondersteunen in je lesgevende taak. Gedurende het jaar zijn er meerdere informatieve bijeenkomsten en intervisie momenten.  

Dit moet je kunnen

 • Inlevingsvermogen bezitten, gericht op de vmbo doelgroep;
 • leergierig zijn en nieuwe trends, actualiteiten en ontwikkelingen vertalen naar het niveau van de leerlingen;
 • flexibel zowel in de uitvoering van de taak als in tijd;
 • een echte teamspeler zijn, die transparant is richting collega’s, je erkent en gebruikt de kwaliteiten van anderen, stelt je eigen kwaliteiten beschikbaar, bent reflectief en wil continu leren;
 • gericht zijn op het ontwikkelen van (vakoverstijgend) lesmateriaal en onderwijskundig onderlegd zijn;
 • inspirerend, motiverend en in staat leerlingen te kunnen coachen;
 • een creatieve, positieve en proactieve instelling. Onderwijs moet een passie zijn.

Dit breng je mee

 • Je bent in bezit is van een tweedegraads bevoegdheid voor het vak Nederlands (of je bent bereid die binnen twee jaar in eigen tijd en op eigen kosten te behalen);
 • Je onderschrijft waar De Rooi Pannen voor staat (kernwaarden en pijlers);
 • Je hebt affiniteit met onze vmbo-leerling;

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens carrièrepatroon schaal LB cao vo (minimaal € 3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand op basis van fulltime). Wat betreft de overige arbeidsvoorwaarden geldt de cao mbo. Binnen De Rooi Pannen Tilburg Vmbo geldt een schaarstevakken beleid. Hierdoor is een inschaling LC ook een optie voor huidige LC docenten. Dit beleid biedt unieke kansen om de overstap te overwegen.
 • Om de opdracht om ‘de leerachterstanden als gevolg van de coronacrisis terug te dringen’ kracht bij te zetten, is de afgelopen twee schooljaren een arbeidsmarkttoelage toegekend aan medewerkers van De Rooi Pannen Tilburg Vmbo. Door de cao-partijen is afgesproken om deze eenmalige regeling structureel te maken.
 • Vrije tijd. Je bent namelijk vrij tijdens alle schoolvakanties.
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons vmbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een mailtje naar Gwen Gijsbers is voldoende. Gwen is adjunct-directeur van ons Vmbo Tilburg en te bereiken via g.gijsbers@derooipannen.nl.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 9 juni 2024 middels de knop 'solliciteren'. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Gwen Gijsbers.

Docent Nederlands

FTE
0,8 - 1,0
Functieschaal
cao vo schaal LB
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
9 juni 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Gwen Gijsbers

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Vmbo

g.gijsbers@derooipannen.nl