Bier van De Rooi Pannen

De Rooi Pannen brouwt haar eigen bieren. Bieren die ontstaan zijn uit liefde voor de praktijk en met een tikkeltje ambitie. Zo echt kan leren zijn.

Het brouwen van onze eigen bieren is een schoolvoorbeeld van Leven Lang Ontwikkelen. Dit gebeurt namelijk door onze docent en zytholoog Wim Kint, in samenwerking met Marc Vriens van Bierbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek.

Mooie samenwerking

Wim volgde drie jaar lang in Gent een opleiding tot bierbrouwer, naast zijn werk als docent bij De Rooi Pannen Tilburg Horeca. Daar verzorgt hij sinds jaar en dag het keuzedeel Bier, waarin studenten kennismaken met verschillende bieren en bier-spijscombinaties.

In het kader van zijn opleiding kwam Wim in contact met Marc Vriens van Bierbrouwerij De Roos. Hieruit ontstond een mooie samenwerking met als voorlopig resultaat twee prachtige bieren die speciaal voor De Rooi Pannen worden gebrouwen: 

  • De beste van de klas
  • De doorstromer (coming soon)

Dit zijn onze bieren

De Rooi Pannen brouwt haar eigen bieren. 

  • In het schooljaar 2022-2023 lanceerden we ons eerste bier: De beste van de klas. 
  • In het schooljaar 2023-2024 krijgt dit bier een 'klasgenoot': De doorstromer. 

Onze bieren worden geschonken in de onderwijsrestaurants van De Rooi Pannen in Tilburg, Eindhoven en Breda en worden verkocht in het onderwijswinkelcentrum in Tilburg. Ook in de onderwijshotels van ons worden ze geschonken en kunnen gasten het kopen voor thuis. En natuurlijk is het een smaakvol relatiegeschenk voor samenwerkingspartners van onze school. 

Geen 18, geen alcohol

De beste van de klas (Irish Red Ale, 5,0%)

Het is een gemakkelijk drinkbaar bier met een rode kleur dat past bij veel verschillende gerechten. De aanleiding voor de ontwikkeling van De beste van de klas was een opdracht van De Rooi Pannen aan docent en brouwer Wim Kint voor het behalen van zijn laatste brouwersdiploma. De vraag was iets te maken om op school te kunnen proeven. Zo geschiedde.

De doorstromer (Saisonbier, 5,5%)

Het bier drinkt, zoals de naam al doet vermoeden, gemakkelijk weg en smaakt naar meer. De naam verwijst tevens naar hoe De Rooi Pannen het maximale uit haar studenten weet te halen. We hebben al jaren een hoog aandeel studenten dat intern doorstroomt, bijvoorbeeld van een niveau 2-opleiding naar een niveau 4-opleiding. Ook het aandeel studenten dat doorstroomt naar het hbo ligt al jaren boven het mbo-gemiddelde.