De beste van de klas

De beste van de klas is het bier van De Rooi Pannen. Een bier ontstaan uit liefde voor de praktijk en met een tikkeltje ambitie. Zo echt kan leren zijn.

Het bier is een schoolvoorbeeld van Leven Lang Ontwikkelen. Het is namelijk gebrouwen door onze docent en zytholoog Wim Kint in samenwerking met Marc Vriens van Bierbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek.

Mooie samenwerking

Wim volgde drie jaar lang in Gent een opleiding tot bierbrouwer, naast zijn werk als docent bij De Rooi Pannen Tilburg Horeca. Daar verzorgt hij sinds jaar en dag het keuzedeel Bier, waarin studenten kennismaken met verschillende bieren en bier-spijscombinaties.

In het kader van zijn opleiding kwam Wim in contact met Marc Vriens van Bierbrouwerij De Roos. Hieruit ontstond een mooie samenwerking met als resultaat De beste van de klas, een bier dat speciaal voor De Rooi Pannen wordt gebrouwen.

Irish Red Ale

De beste van de klas is een Irish Red Ale (5,0%). Het is een gemakkelijk drinkbaar bier met een rode kleur dat past bij veel verschillende gerechten. Het bier wordt geschonken in de onderwijsrestaurants van De Rooi Pannen in Tilburg, Eindhoven en Breda.

Geen 18, geen alcohol