Gespecialiseerd kok

 • Niveau 4
 • BBL
 • 2 jaar

Een passie voor koken? De opleiding Gespecialiseerd kok daagt je uit om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je bedenkt nieuwe recepten en geeft een bestaande recept een eigen twist volgens de laatste culinaire trends. Zo word jij misschien wel de nieuwe chef-kok van dat populaire toprestaurant.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent. 

 • Je hebt een passie voor koken  
 • Je bent creatief  
 • Je bent stressbestendig 
 • Je bent flexibel  
 • Je vindt het leuk om een team aan te sturen 

Ook belangrijk. Om met deze opleiding bij De Rooi Pannen te starten vragen we dat je dit diploma op zak hebt: 

 • Mbo-diploma Zelfstandig werkend kok (niveau 3) 

Er is ook een versneld traject waarin je in 4 jaar je diploma Gespecialiseerd kok en Zelfstandig werkend kok kan afronden. 

Dit ga je leren

Bij de opleiding Gespecialiseerd kok ga je aan de slag met het bedenken van nieuwe recepten of geef je een bestaand recept een eigen twist. Je leert alle aspecten van het bereiden van gerechten: van het kiezen van de juiste ingrediënten tot het presenteren van de gerechten op een creatieve manier. Daarnaast leer je leidinggeven, budgetteren en plannen.  

Studenten van de opleiding Gespecialiseerd kok krijgen praktijkles op school in Breda.

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit: 

 • (Vaktheorie en praktijk) restaurant 
 • Rekenen 
 • Nederlands 
 • Engels 
 • Loopbaan en burgerschap 

Keuzevakken 

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met onze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden.

 • Inspelen op innovaties
Studenten van de opleiding Gespecialiseerd kok krijgen praktijkles op school in Breda.

Zo echt kan leren zijn

Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. We hebben onze eigen keukens en restaurants. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. 

BBL: school en werken  

Wil jij leren en werken combineren? Dan past deze BBL-opleiding perfect bij jou. Je leert de fijne kneepjes van het koksvak bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school voor lessen. In twee jaar haal je je diploma Gespecialiseerd kok.  

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Gespecialiseerd kok ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk

Met jouw diploma kan je (chef)kok worden bij een (luxe) restaurant, hotel of cateringbedrijf. Je bedenkt daar het menu, bereidt de gerechten en kan een compleet team aansturen. 

Verder leren 

Natuurlijk kan je ook doorstuderen na je opleiding. Met een niveau 4-opleiding kun je starten op het hbo. Bijvoorbeeld bij de HAS green academy of een lerarenopleiding. 

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.