Medewerker recreatie & sport

 • Niveau 2
 • BOL
 • 2 jaar

Ontvang jij straks met je stralende lach gasten in de wereld van beleving? Of gebruik je deze opleiding om straks dat stapje hogerop te zetten? Als medewerker recreatie & sport ben je van alle markten thuis. In alles wat je doet, maak je het met jouw enthousiasme gasten naar hun zin. Daarnaast is deze opleiding het perfecte uitgangspunt voor een vervolg in de toerisme- of leisurebranche. Doordat jij al veel ervaring in de praktijk hebt opgedaan, is doorgroeien naar een niveau 3-opleiding binnen De Rooi Pannen een prima optie.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent:

 • Je houdt van organiseren 
 • Je bent sportief 
 • Je bent gastvrij 
 • Je bent creatief 
 • Je bent enthousiast 

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:

 • Mbo-diploma niveau 1
 • Vmbo-diploma (basis)

Dit ga je leren

Tijdens je opleiding leer je verschillende vaardigheden en kennis die nodig zijn om te kunnen werken in de recreatie- en sportsector. Je leert bijvoorbeeld het organiseren van diverse activiteiten voor gasten, het overdragen van je enthousiasme op anderen en het omgaan met verwachtingen en wensen van gasten. Daarnaast leer je ook om professioneel te communiceren met collega's, het management en gasten en hoe je deze communicatie positief kan beïnvloeden. Door deze brede en diverse opleiding ben je na het afronden van je studie in staat om als professionele en enthousiaste medewerker in deze sector te werken. 

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit.

 • Nederlands, Engels, Duits en Spaans
 • Rekenen 
 • Coach-uur 
 • Burgerschap
 • Horeca 
 • Leisure-LAB/Toerisme-LAB

Keuzevakken

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

 • Assisteren bij facilitaire dienst
 • Outdoor & sport
 • Show & entertainment
 • Sportspecialisatie basis 1
 • Toerisme & recreatie in de regio

60% praktijk / 40% theorie 

Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. Je loopt stage, doet ervaring op in ons eigen Hospitality Experience Center. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk.

Je loopt in leerjaar 1 een dag in de week stage gedurende 12 weken. In leerjaar 2 loop je een stage van 5 dagen in de week, gedurende 12 weken. Via het Hospitality Experience Center ga je aan het werk voor echte bedrijven. Zo verdien je evenementenpunten. Bij deze opleiding moet je 5 punten halen, waarbij 1 punt staat voor 4 uur werken (en leren!).

Tijdens de LAB-uren breng je echt in praktijk wat je tijdens branchevakken leert. Je organiseert met je medestudenten echte evenementen en activiteiten voor verschillende doelgroepen. Experimenteren, onderzoeken en samenwerken staat hierbij centraal.

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Medewerker recreatie & sport ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk 

Met jouw diploma kan je aan de slag als medewerker binnen de sport- of recreatiesector. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van kinderen bij Monkey Town of Jump XL, het klaarzetten van sportactiviteiten bij een sportvereniging of gemeente, het regelen van het voorraad- of materiaalbeheer of het uitvoeren van ondersteunende administratieve taken. Ook kun je aan de slag bij pretparken, zoals de Efteling en de Beekse Bergen.  

Verder leren 

Met een mbo-opleiding op niveau 2 kun je naadloos instromen bij onze niveau 3-opleiding Zelfstandig medewerker leisure & events en de niveau 4-opleiding Leidinggevende leisure & events. Doordat je jezelf erg snel ontwikkeld hebt tijdens deze opleiding ben je eigenlijk geschikt om door te groeien naar iedere andere willekeurige niveau 3-opleiding. 

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptops en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.