Leidinggevende toerisme & marketing

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Wil jij graag gasten enthousiast maken over bijzondere vakantiebestemmingen? Ben jij iemand die verantwoordelijkheid wil en kan dragen? Dan ben jij de juiste persoon voor een opleiding en baan als leidinggevende toerisme & marketing. Tijdens de opleiding bouw je kennis op van uiteenlopende reisbestemmingen en leer je om te gaan met verschillende boekings- en reserveringssystemen. En vanzelfsprekend wordt je talenkennis bijgespijkerd.

Toerisme & marketing mbo: iets voor jou?

De opleiding Leidinggevende toerisme & marketing (mbo) kun je volgen bij De Rooi Pannen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Tijdens deze studie wordt toerisme met marketing gecombineerd. Je leert bijvoorbeeld reizen samen te stellen en te verkopen, klant- en relatiebeheer op te bouwen én het creëren van beleving voor gasten. Tegelijkertijd krijg je ook vakken als leidinggeven en marketing & communicatie. Ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een brede mbo toerisme niveau 4! 

Met je diploma op zak kan jij een team aansturen in de toeristische sector. Als leidinggevende ben jij namelijk het eerste aanspreekpunt voor gasten én collega’s. Uiteraard kun je na de opleiding Leidinggevende toerisme & marketing (mbo) ook aan de slag als front- of backoffice medewerker, zelfstandig reisadviseur, (grond)stewards of stewardess, contentmarketeer of als social media medewerker.  

Meer informatie - Tilburg Meer informatie - Eindhoven Meer informatie - Breda

Student mbo Leidinggevende toerisme & marketing

Praktijkgerichte opleiding toerisme & marketing (mbo)

De Rooi Pannen is groots in praktijkgericht onderwijs. Dit betekent dat je niet alleen maar in de schoolbanken zit, maar dat je juist veel leert in de praktijk. Bij deze toerisme & marketing opleiding is de verdeling ongeveer 60% praktijk en 40% theorie. Alles wat je leert, pas je meteen toe in de praktijk. Met echte ondernemingen, echte gasten en echte leermoment.  

Naast de praktijklessen op school, ga je tijdens deze 3-jarige toerisme & marketing mbo twee keer op stage. Bijvoorbeeld bij een touroperator, reisbureau, hotel of vakantiepark. Je kunt stagelopen bij een bedrijf in Nederland, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om tijdens deze periode ervaring op te doen in een ander land binnen Europa. Echt werelds! 

Kosteloos onderwijs

Wist je al dat je bij De Rooi Pannen geen schoolkosten hoeft te betalen. Naast het wettelijke lesgeld betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptops en excursies. Aan het begin van het eerste schooljaar ontvang je een laptop die je tijdens je gehele studie kunt gebruiken. Enkel spullen die jouw eigendom worden, zoals werkkleding, zijn voor eigen rekening.

Na de opleiding: aan het werk of verder leren? 

Met een mbo toerisme niveau 4 diploma kun je veel kanten op. Je kunt na je studie gelijk gaan werken, maar je kunt eventueel ook doorstromen naar het hbo. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hbo-opleiding Tourism Management, Leisure & Event Management, Commerciële economie, Marketing of Hotel & Facility Management. Deze opleidingen sluiten goed aan op je mbo toerisme & marketing diploma en bieden je de kans om je kennis en vaardigheden te verdiepen en te verbreden.