Leidinggevende toerisme & marketing

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Wil jij graag gasten enthousiast maken over bijzondere vakantiebestemmingen? Ben jij iemand die verantwoordelijkheid wil en kan dragen? Dan ben jij de juiste persoon voor een opleiding en baan als leidinggevende toerisme & marketing. Tijdens de opleiding bouw je kennis op van uiteenlopende reisbestemmingen en leer je om te gaan met verschillende boekings- en reserveringssystemen. En vanzelfsprekend wordt je talenkennis bijgespijkerd.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Je leert van alles over trends en ontwikkelingen in de toerismebranche, reisbestemmingen en het omgaan met boekings- en reserveringssystemen. Je krijgt economische vakken en vakken als gastencontact, gastvrijheid en leidinggeven. Er wordt aandacht besteed aan talen, omgaan met verschillende typen gasten en (online) marketing en communicatie. 

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma Kader, Gemengd of Theoretische leerweg, bij voorkeur met Engels en Duits 
  • Overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of vwo, met Engels en Duits

Doorstroommogelijkheden

Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. 

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken