Medewerker evenementen

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Neem jij altijd de leiding bij het plannen van activiteiten? Droom je ervan om indrukwekkende evenementen en grootschalige festivals te organiseren? Bekijk dan de opleiding Medewerker evenementen. Hier doe je in 3 jaar uitgebreide kennis op over de logistieke, technische en gastgerichte aspecten van verschillende soorten evenementen. Na deze opleiding kun je aan de slag in de evenementenorganisatie.  

Waar wil jij deze opleiding volgen?

De Rooi Pannen Tilburg

De Rooi Pannen Eindhoven

Welke opleiding om evenementen te organiseren? 

Na de opleiding Medewerker evenementen van De Rooi Pannen kun je evenementen organiseren. Je leert hoe je een evenement van de grond af aan opbouwt en tot een succesvol einde brengt. Van de eerste brainstormsessie tot de laatste gast die vertrekt, jij weet wat er nodig is om alles op rolletjes te laten lopen. Dankzij deze brede evenementen opleiding word je een waardevolle medewerker die van alle markten thuis is. 

Wat doet een medewerker evenementenorganisatie? 

Als medewerker evenementenorganisatie ben je verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van een evenement. Je bent van het begin tot aan het eind betrokken. Je bedenkt een creatief concept, maakt draaiboeken, regelt de logistieke en technische zaken, denkt mee over de marketing en hebt contact met leveranciers, sponsors en andere betrokken partijen. 

Dit alles leer je door te doen tijdens de praktijkgerichte opleiding Medewerker evenementen in Tilburg of Eindhoven.  

Bekijk opleiding in Tilburg

Bekijk opleiding in Eindhoven

Mbo-opleiding evenementen 

De mbo-opleiding Medewerker evenementen is een veelzijdige opleiding die je voorbereidt om te werken als evenementenorganisator. Bij de vakken Evenementen, Marketing en communicatie en Mediavormgeving komt jouw creativiteit goed van pas. Je leert hier hoe je jouw creativiteit kunt inzetten om evenementen tot leven te brengen, van het ontwerpen van boeiende marketingcampagnes tot het creĆ«ren van visuele uitingen die het concept ondersteunen.  

Jouw week bestaat voor 50% uit theorie en 50% uit praktijk. Alles wat je leert in deze lessen, pas je toe in praktische opdrachten: soms zelfs voor echte bedrijven! Deze ervaringen zijn extra fijn om te hebben voordat je op stage gaat. Tijdens deze mbo voor evenementenorganisatie ga je twee keer op stage. Een stage in het buitenland behoort hier ook tot de mogelijkheden.