Medewerker recreatie & sport

  • Niveau 2
  • BOL
  • 2 jaar

Ontvang jij straks met je stralende lach gasten op hun vakantieverblijf? Geef jij het lesje aquajogging in het zwembad van het resort? Of zorg jij liever voor de hapjes en de drankjes? Als Medewerker recreatie & sport ben je van alle markten thuis. In alles wat je doet, maak je het met jouw
enthousiasme gasten naar hun zin.

Wat kun je worden als medewerker recreatie en sport? 

Als medewerker recreatie en sport heb je veel mogelijkheden om te werken in de sport- en recreatiebranche. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan op vakantieparken en campings, waar je gasten ontvangt, activiteiten organiseert en deze begeleidt. Jij weet namelijk precies hoe je jouw enthousiasme op anderen kunt overbrengen!  

Daarnaast kun je na de opleiding recreatie en sport ook kiezen voor een baan bij een attractiepark, sportaccommodatie of receptie van bijvoorbeeld een hotel. Liever doorstuderen? Dat kan ook zeker! Na deze sportopleiding (mbo niveau 2) kun je een mbo-opleiding niveau 3 volgen. 

Sport en recreatie niveau 2 met theorie- en praktijklessen

Tijdens deze opleiding word je klaargestoomd om als medewerker sport en recreatie aan de slag te gaan. Het is een brede opleiding, waar je veel kanten mee op kunt. Je krijgt een mix van zowel theorie- als praktijklessen. Deze praktijkervaring doe je op in onze eigen theaters, gymzalen en frontofficelokalen. Daarnaast ga je in het tweede leerjaar van deze sport- en recreatieopleiding 5 maanden op stage bij een erkend leerbedrijf. 

Hoelang duurt een mbo-niveau 2? 

Een mbo-opleiding op niveau 2 duurt gemiddeld 1 tot 2 jaar. In het geval van deze sport- en recreatieopleiding heb je na twee jaar je diploma op zak. In deze twee jaar krijg je vakken als entertainment, evenementenorganisatie en frontoffice. Ook krijg je les in Nederlands, Engels, Duits en rekenen.  

Open dagen en kennismaken 

De opleiding Medewerker recreatie & sport kun je volgen bij De Rooi Pannen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Wil je meer weten over deze opleiding? Breng dan eens een bezoek aan een open dag, open avond of meeloopdag. Zoek een geschikt moment via het kennismakingsoverzicht en meld je aan. 

Aanmelden opleiding Tilburg Aanmelden opleiding Eindhoven Aanmelden opleiding Breda