Mhbo-traject Tourism | Leisure | Creative Business

  • Niveau 4
  • BOL
  • 2 jaar

Heb jij de havo afgerond en wil je in vijf jaar een mbo- én hbo-diploma behalen? Ga dan voor een mhbo-traject. Je volgt versneld een niveau 4-opleiding bij De Rooi Pannen en stroomt daarna in bij het tweede leerjaar van Tourism Management, Leisure & Events of Creative Business bij BUas. Je wordt ondergedompeld in de toerisme- en marketingbranche, leisure & eventbranche of de creative businessbranche in Nederland en daarbuiten. Je leert wat er allemaal komt kijken bij de werkzaamheden in bovenstaande branche van jouw keuze. 

Waar wil jij deze opleiding volgen?

De Rooi Pannen Tilburg

De Rooi Pannen Breda

Twee diploma's in vijf jaar

Twijfel jij nog over de stap naar het hbo? Dan zijn de mhbo-trajecten van De Rooi Pannen en BUas een ideale uitkomst. Met dit maatwerktraject haal je in vijf jaar zowel een mbo-diploma (niveau 4) als een hbo-diploma in het vakgebied dat jij leuk vindt!

2 jaar bij De Rooi Pannen

In de eerste twee jaar van het mhbo-traject Tourism | Leisure | Creative business volg je een niveau 4-opleiding bij De Rooi Pannen. Normaliter duurt deze opleiding 3 jaar, maar met jouw havodiploma kun je dit mbo-diploma al binnen 2 jaar halen. In het eerste jaar maak je kennis met de verschillende kanten van toerisme, leisure & marketing. Hierna kies je een uitstroomrichting en haal je een mbo-diploma in die richting. Zo word je klaargestoomd om in het tweede leerjaar van het hbo bij BUas in te stromen. 

3 jaar bij BUas

Nadat je jouw mbo-diploma hebt behaald, stroom je in het tweede leerjaar in bij BUas. Tijdens je tijd bij De Rooi Pannen ontdek je waar jouw talenten en interesses liggen. Vervolgens kun je bij BUas kiezen uit de volgende 3 bachelors (Nederlandstalig of Engelstalig):

Wij kregen wel echt het stapje voorbereiding hbo. Daar zat voor ons ook een stukje extra uitdaging in.

Jasper Oud-student Mhbo-traject Tourism | Leisure | Creative business

Voordelen van een mhbo-opleiding

Het fijne van een mhbo-opleiding is dat je begint met een rustige landing op het mbo. Je maakt alvast kennis met het vak en doet een bak aan praktijkervaring op. Zo leer je in onze praktijkfaciliteiten en krijg je de kans om op stage in het buitenland te gaan. Daarnaast wen je geleidelijk aan Engelstalig onderwijs en leer je om zelfstandig en onderzoekend te werken. De docenten op het mbo maken je klaar voor een soepele overgang naar het hbo.

Een ander voordeel van onze mhbo-opleidingen is dat je klas op het mbo volledig bestaat uit havoleerlingen. Het tempo is daar ook op afgestemd. En het mooie is: je kunt het mhbo-traject starten met elk havoprofiel.

Bekijk het mhbo-traject in Tilburg Bekijk het mhbo-traject in Breda

"Door mijn succes ervaringen op het mbo is de stap naar het hbo makkelijker geworden."

Casper wist nog niet goed wat hij na de havo wilde doen, dus koos hij voor het mhbo-traject Tourism | Leisure | Creative business. Hij vertelt over zijn tijd bij De Rooi Pannen: "Ook al zit je maar twee jaar op het mbo, ga je alsnog een half jaar op stage. Hierdoor heb je echt een streepje voor op het hbo." Een stage in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden. Zo liep Casper stage bij Alpin Rentals in Oostenrijk.

Van mbo naar hbo

In het eerste jaar maak je kennis met de veelzijdige wereld van toerisme, leisure en marketing. Vervolgens kies je een uitstroomrichting en behaal je een mbo-diploma in die richting. Zo ben je perfect voorbereid om bij BUas verder te gaan met een hbo-opleiding in Tourism Management, Leisure & Events of Creative Business.

Kosteloos onderwijs

De eerste twee jaar van het mhbo-traject Tourism | Leisure | Creative business volg je bij De Rooi Pannen in Breda of Tilburg. Studenten van De Rooi Pannen hoeven naast het verplichte lesgeld niet te betalen voor boeken, excursies of een laptop. Dit wordt namelijk allemaal door de school gefaciliteerd. Wij bieden kosteloos onderwijs, omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen ons onderwijs kan volgen.