Zelfstandig medewerker leisure & events

  • Niveau 3
  • BOL
  • 3 jaar

Is de combinatie van toerisme en marketing precies wat jij zoekt? En ben jij iemand die verantwoordelijkheid kan dragen? Dan is de opleiding Zelfstandig medewerker leisure & events wat voor jou. Met je diploma op zak kun je aan de slag binnen de recreatiesector. Ook kun je doorstromen naar de niveau 4-opleiding Leidinggevende leisure & events.

Leisure en events: deeltijd of voltijd? 

De opleiding Zelfstandig medewerker leisure & events kun je bij De Rooi Pannen volgen in Tilburg, Eindhoven of Breda. Bij De Rooi Pannen Tilburg en Breda kun je de mbo leisure en events volgen in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Dit betekent dat je het grootste deel van je opleiding op school te vinden bent. Uiteraard doe je ook een hoop praktijkervaring op door te werken met echte gasten Je en tijdens je stages. Jouw schooltijd bestaat voor zo'n 60% uit praktijk- en 40% uit theorielessen. 

Bij De Rooi Pannen Eindhoven heb je ook de mogelijkheid om de opleiding Zelfstandig medewerker leisure en events deeltijd te volgen. Dit wordt ook wel de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) genoemd. Wanneer je kiest voor deze leerweg, combineer je school met werken. Je gaat zelf op zoek naar een erkend leerbedrijf, waarbij je het geleerde direct in de praktijk kan toepassen. Bij deze leerweg bestaat de verdeling uit zo'n 80% praktijk- en 20% theorielessen. Wil jij de opleiding Zelfstandig medewerker leisure & events deeltijd volgen? Meld je dan aan bij De Rooi Pannen Eindhoven!  

Jouw toekomst als leisure & events professional 

Met een diploma Zelfstandig medewerker leisure & events kun je aan het werk binnen de recreatiesector. Bijvoorbeeld bij een vakantiepark, sportaccommodatie of pretpark. Je kunt hier onder andere gaan werken als animatiemedewerker, medewerker attractiepark of receptioniste. De mogelijkheden zijn eindeloos! Als je ervoor kiest om na deze evenementen en leisure mbo-opleiding direct te gaan werken, is de kans groot dat je aan de slag kunt bij het bedrijf waar je stage hebt gelopen.  

Uiteraard kun je ook doorstromen naar een niveau 4-opleiding, zoals de opleiding Leidinggevende leisure & events in Tilburg, Eindhoven of Breda. Liever de switch maken naar een andere branche? Ook dat is mogelijk!  

Theorie en praktijk 

Tijdens deze mbo-opleiding van De Rooi Pannen Toerisme, Leisure & Marketing leer je hoe je gasten een leuke tijd kunt bezorgen. Je werkt samen met je medestudenten aan verschillende praktijkopdrachten. Denk bijvoorbeeld aan de vakken entertainment, evenementenorganisatie en hospitality. Je maakt kennis met verschillende soorten gasten, zoals kinderen, jongeren, ouderen, gezinnen of groepen. En je leert hoe je je kunt aanpassen aan hun wensen en behoeften. 

Dit leer je tijdens opdrachten van echte werkgevers én tijdens je stage. Echter krijg je ook les in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Kortom, je leert hoe je een echte leisure & events professional wordt, die van zijn werk een feestje maakt! 

Meer informatie - Tilburg Meer informatie - Eindhoven Meer informatie - Breda
 

Ervaar de opleiding zelf 

Ben je enthousiast geworden over de opleiding Zelfstandig medewerker leisure & events en wil je hier meer over weten? Kom dan langs bij een van onze open dagen, meeloopdagen of rondleidingen. Je kunt dan zelf ervaren hoe het is om bij De Rooi Pannen te studeren. Bekijk hiervoor het kennismakingsoverzicht en meld je aan!