Zelfstandig medewerker leisure & events

  • Niveau 3
  • BOL, BBL
  • 2 of 3 jaar

Jij bent iemand die van aanpakken weet: je zet jouw originele ideeën om in leuke activiteiten en evenementen voor de gasten. Jouw missie? Hen een onvergetelijke dag bezorgen, op vakantie of gewoon met een leuk uitje. Een speurtocht in het bos, een waterpolowedstrijd in het recreatiebad of een eenmalig optreden als stand-upcomedian? Jij doet het gewoon!

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Benieuwd wat je allemaal gaat leren tijdens de mbo-opleiding Zelfstandig medewerker leisure & events? Je krijgt bij deze opleiding verschillende branchevakken, zodat je goed voorbereid op stage gaat én na je opleiding aan het werk kan gaan. Denk hierbij aan de vakken entertainment, activiteitenbegeleiding, recreatiesport en event. Daarnaast zijn talen heel belangrijk in de recreatiebranche. 

BOL of BBL?

Deze mbo-opleiding kun je volgen in twee leerwegen bij De Rooi Pannen: de beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Welke leerweg past bij jou?

BOL: school en stage

Kies je voor deze 3-jarige BOL-opleiding, dan ben je het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op door te werken met echte gasten en tijdens je stages.

BBL: school en werken

Wil je liever leren en werken combineren? Dan is de 2-jarige BBL-opleiding iets voor jou. Je leert de fijne kneepjes van leisure en events bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school voor lessen.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma Kader, Gemengd of Theoretische leerweg, bij voorkeur met Engels en Duits 
  • Overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of vwo, met Engels en Duits

Doorstroommogelijkheden

Je kunt doorstromen naar een niveau 4-opleiding.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken