Zelfstandig medewerker leisure & events

 • Niveau 3
 • BOL, BBL
 • 2 of 3 jaar

Jij bent iemand die van aanpakken weet. En je wil jouw originele ideeën omzetten in leuke activiteiten en evenementen voor gasten. Jouw missie? Hen een onvergetelijke dag bezorgen. En dat kan op allerlei plekken, want met deze opleiding word jij klaargestoomd om zelfstandig te werken in de horeca, recreatie of evenementen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent:

 • Je houdt van organiseren 
 • Je bent sportief 
 • Je bent gastvrij 
 • Je bent creatief 
 • Je bent enthousiast 
 • Je werkt graag samen 

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:

 • Vmbo-diploma (basis, kader, gemengd of theoretische leerweg)
 • Mbo-diploma niveau 2

Dit ga je leren

Je gaat ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je deze kunt inzetten bij allerlei activiteiten die op school georganiseerd worden. Je leert vooral voor de groep staan, activiteiten organiseren en hoe je deze op een gastgerichte manier kunt begeleiden. De beleving van de gast is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Uiteraard is er veel aandacht voor het leren in de praktijk. Maar de theorievakken zijn zeker zo belangrijk, denk bijvoorbeeld aan de talen en rekenen.  

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit.

 • Entertainment 
 • Horeca 
 • Evenementenorganisatie 
 • Facilitaire dienstverlening  
 • Hospitality 
 • Nederlands, Engels en Duits 
 • Rekenen 

Keuzevakken

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

 • Persoonlijk Leiderschap
 • Entertainment 
 • Bereiden gerechten 
 • Lifeguard 

Zo echt kan leren zijn

Bij ons is leren echt echt. Alles wat je in onze theorie- en praktijklokalen leert, pas je direct toe. Bij een stagebedrijf of leerbedrijf. Hoe dat er voor jou precies uitziet, ligt aan de leerweg waar jij voor gaat. Deze mbo-opleiding kun je volgen in de beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). 

BOL: school en stage

60% praktijk / 40% theorie 

Kies je voor deze 3-jarige BOL-opleiding, dan ben je het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op door te werken met echte gasten en tijdens je stages.  

De opleiding biedt een mooie mix van theorie en praktijk waarbij leren vanuit de praktijk centraal staat. De praktijkvakken zijn evenwichtig verdeeld over de leerjaren. In leerjaar 1 loop je ruim 100 uur stage bij Libéma. In het tweede en derde leerjaar ga je 20 weken op stage (rond de 38 uur per week). Dit kan uiteraard ook een internationale stage zijn in onder meer Spanje, Duitsland, Oostenrijk of Noorwegen. 

BBL: school en werken

80% praktijk / 20% theorie

Wil je liever leren en werken combineren? Dan is de 2-jarige BBL-opleiding iets voor jou. Je leert de fijne kneepjes van leisure en events bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school voor lessen. Voor deze leerweg verwachten we dat jij proactief, zelfstandig en verantwoordelijk bent.

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Zelfstandig medewerker leisure & events ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk 

Met jouw diploma kan je aan de slag binnen de recreatiesector. Bijvoorbeeld als front- of backofficemedewerker, animatiemedewerker, medewerker attractiepark, receptioniste of toezichthouder zwembad. Veel studenten blijven werken bij hun stagebedrijf.  

Verder leren 

Van onze studenten stroomt ongeveer 60% door naar de niveau 4-opleiding Leidinggevende leisure & events. Een aantal studenten gaat in een andere branche een niveau 4-opleiding volgen. Denk hier bijvoorbeeld aan de opleiding Pedagogisch medewerker.  

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.