Medewerker sportmarketing (specialisatie van Medewerker marketing & communicatie)

 • Niveau 4
 • BOL
 • 3 jaar

Lijkt creatief schrijven, content maken en sociale media beheren jou wel wat? En ben je gek op sport? Wil je weten hoe je dit kunt inzetten om boeiende sportmarketingcampagnes te creëren? De specialisatie Medewerker sportmarketing biedt je de kans om dit en meer te leren en een carrière in de (sport)marketing te starten.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent:

 • Je werkt graag in een team 
 • Je bent goed in organiseren 
 • Je bent creatief 
 • Je bent ondernemend
 • Je bent enthousiast over de sportbranche

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:

 • Vmbo-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg)
 • Overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4 (start leerjaar 1)
 • Overgangsbewijs van havo of vwo 4 naar 5 (start leerjaar 2)

Wat ga je leren?

Als student Medewerker sportmarketing krijg je inzicht in hoe je effectieve campagnes kunt bedenken en uitvoeren binnen de sportbranche. Daarnaast leer je hoe je verschillende communicatiemiddelen kunt gebruiken, zoals social media, e-mail en nieuwsbrieven om bijvoorbeeld sportevenementen in de markt te zetten. Ook krijg je kennis van design en vormgeving om visuele content te maken die aanspreekt bij de doelgroep. Je ontwikkelt tijdens de specialisatie vaardigheden op het gebied van projectmanagement en teamwork om effectief te kunnen samenwerken met andere professionals in het vakgebied. Kortom, bij de specialisatie Medewerker sportmarketing word je opgeleid als een allround marketeer en communicator die in staat is om succesvolle marketing- en communicatiecampagnes op te zetten, specifiek gericht op het promoten van sport(evenementen).

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit.

 • Marketing (online)
 • Communicatie 
 • Mediavormgeving  
 • Projectmanagement  
 • Nederlands en Engels 
 • Rekenen 

Keuzevakken

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

 1. Persoonlijk profileren & voorbereiding hbo
 2. Persoonlijk profileren & Crossmediaal communiceren
 3. Internationaal 1 & voorbereiding hbo
 4. Internationaal 1 & Crossmediaal communiceren

Zo echt kan leren zijn

50% praktijk / 50% theorie 

Bij ons is leren echt echt. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. En natuurlijk ga je ook op stage, in binnen- óf buitenland.

Je gaat tijdens de opleiding twee keer op stage. In het eerste leerjaar leg je de basis met theorie-en praktijkvakken. In het tweede leerjaar ga je twaalf weken 32 uur op stage. Je gaat dan nog een dag in de week naar school. In het laatste leerjaar ga je twintig weken op fulltime afstudeerstage.

Ontdek meer opleidingen

Met een diploma Medewerker Sportmarketing ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk 

Met jouw diploma kun je aan de slag als sportmarketeer, manager sponsoring of marketingcommunicatiemedewerker. Bij bijna alle bedrijven en instellingen die de verbinding maken tussen de sport- en marketingwereld kan jij terecht.  

Verder leren 

Ongeveer 60-70% van onze studenten studeert door naar opleiding op het hbo. Ze starten bijvoorbeeld met Commerciële Economie (CE), Marketing of SPECO Sportmarketing. Andere studenten gaan direct aan het werk. 

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Anne-Marie de Jong

Decaan

a.d.jong@derooipannen.nl 0405001300