Medewerker marketing & communicatie

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Jij wilt een nieuw concept in de markt zetten of een nieuwe doelgroep aanboren. Communiceren met en voor een bedrijf, zowel online via social media als offline via flyers of radiocommercials, vind je een uitdaging. Ben je creatief, nieuwsgierig en vernieuwend? Dan is dit de opleiding waar je naar op zoek bent.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding werk je met andere studenten aan projecten die echt worden uitgevoerd! Er wordt aandacht besteed aan vakken zoals marketingcommunicatie, communicatie, marketing en mediavorming. Naast die branchevakken zijn de moderne vreemde talen natuurlijk belangrijk. We besteden aandacht aan loopbaanoriëntatie en begeleiding, ondernemend gedrag en we bereiden je voor op het hbo. Als keuzedeel is het mogelijk om meer te leren over crossmediaal communiceren.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerwe
• Overgangsbewijs havo 3 naar havo 4
• Overgangsbewijs havo 4 naar havo 5
• Een havodiploma*

*We onderzoeken bij de intake in hoeverre een maatwerktraject tot de mogelijkheden behoort.

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. In de meeste gevallen is dat een opleiding in een commercieel-economische (HEAO-CE) of communicatieve richting (Communicatie of Journalistiek). Ook de hbo-opleidingen International media & entertainment management, Communication & multimedia design, Advanced Business creation, Bedrijfskunde MER, DBC (Digital Business Concepts), SPECO (Sport en Media) en IEMES (International Event, Music and Entertainment Studies) zijn populaire vervolgopleidingen.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.   

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Waar wacht je op?

Kom kennismaken
Anne-Marie de Jong

Decaan

a.d.jong@derooipannen.nl 0405001300