Zelfstandig medewerker toerisme & marketing

  • Niveau 3
  • BOL
  • 3 jaar

Jouw vriendelijke uitstraling, je vlotte babbel en die lach op je gezicht. Dat zijn jouw sterke punten die perfect van pas komen bij het ontvangen van gasten, hen informatie verstrekken en reserveringen inboeken. Het zijn werkzaamheden die van belang zijn voor een zelfstandig medewerker toerisme & marketing. Je leert de wensen van jouw gasten werkelijkheid te laten worden – of je nu aan de slag gaat als (zelfstandig) reisagent of als receptionist op een vakantiebestemming in binnen- of buitenland.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Je doet kennis op op het gebied van boekings- en reserveringssystemen, vakantiebestemmingen en toeristische trekpleisters. Talenkennis is belangrijk en commercieel inzicht mag ook niet ontbreken. Je leert ervaring opdoen als standplaatshostess en receptionist en vergaart kennis op het gebied van gastencontact en gastvrijheid. 

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma Kader, Gemengd of theoretische leerweg, bij voorkeur met Engels en Duits 
  • Overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of vwo, met Engels en Duits

Doorstroommogelijkheden

Je kunt doorstromen naar een niveau 4-opleiding. 

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.   

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken