Dit zijn onze richtingen

Wil jij iets doen met gastvrijheid, koken of horecamanagement? Waar jouw passie ook ligt: we ontdekken het samen en zetten alles op alles om daar iets groots van te maken. Vind bij De Rooi Pannen de mbo-opleiding die echt bij jou past.

Gastvrijheid

Is hapjes en drankjes verzorgen voor bezoek helemaal jouw ding? Bezorg je anderen graag een lach op hun gezicht? En raak je niet in paniek als er even iets misgaat? Dan zit gastvrijheid echt in jou. Leer de kneepjes van dit vak met onze opleidingen in gastvrijheid en bezorg straks horecagasten een onvergetelijke ervaring. Of dat nu is dankzij jouw warme welkom of advies over bijpassende drankjes bij het menu.

Een student gastvrijheid van De Rooi Pannen Horeca

Dit ben jij

 • Je voelt je thuis in de horeca 
 • Je maakt makkelijk een praatje 
 • Je houdt van afwisseling
 • Je hebt niet snel stress
 • Je wil iets met mensen doen

Dit ga je leren

We leren je alles op het gebied van gastvrijheid, zoals de omgang met gasten en de regels die horen in de horeca. Maar je leert ook alles over wijn, bieren, koffie en thee en andere dranken. En hoe je al die verschillende drankjes het best kunt combineren met de gerechten die uit de keuken komen. Daarnaast volg je bij alle opleidingen vakken als Nederlands, Engels en rekenen en spijkeren we je bij op het gebied van burgerschap en digitale vaardigheden.

Dit kun je worden

Jij bent de gastheer of gastvrouw van de horeca in de toekomst. Achter de bar, in het restaurant of in de wijnkelder, daar voel jij je thuis. Van bedieningsmedewerker tot leidinggevende, maar ook als eigenaar van je eigen café of restaurant: je kunt in de horeca alle kanten op met deze diploma’s. Jij zorgt ervoor dat gasten die in jouw horecazaak komen, de dag of avond van hun leven hebben

Dit zijn de opleidingen

Bekijk opleidingen Gastvrijheid

Keuken

Experimenteer jij graag in de keuken? En maak jij zelfs nog van een doordeweekse maaltijd een feestje? Dan pas jij bij onze koksopleidingen. Je leert alles wat nodig is om in een professionele keuken aan de slag te gaan. Of dat nu is bij een eetcafé of een sterrenrestaurant. Of misschien wel voor grote groepen op feesten en festivals zijn. Je kunt al je creativiteit kwijt in je gerechten en op de borden.

Dit ben jij

 • Je houdt van lekker eten
 • Je bent creatief
 • Je houdt van afwisseling
 • Je hebt niet snel stress
 • Je werkt het liefst samen
 • Je bent een doorpakker
Studenten van de koksopleidingen van De Rooi Pannen Horeca

Dit ga je leren 

Natuurlijk leren we je alle kneepjes van het koksvak. Hoe je goed en snel kunt snijden, welke ingrediënten goed met elkaar combineren en welke dranken daarbij passen. Maar je leert ook je creativiteit gebruiken als we black-box-koken; je weet dan pas welke ingrediënten je mag gebruiken als je begint met koken. We leren je ook alles wat je moet weten over hygiëneregels en allergenen en, als je wil, hoe je leiding geeft aan een keukenteam. Daarnaast volg je bij alle opleidingen vakken als Nederlands, Engels en rekenen en spijkeren we je bij op het gebied van burgerschap en digitale vaardigheden.

Dit kun je worden 

Een ster in de keuken! Op De Rooi Pannen leiden we al vijftig jaar koks op, dus je vindt er in bijna elke horecakeuken in Nederland wel één. Van eetcafés tot sterrenrestaurants en van catering tot chef aan huis, onze keukenstudenten kunnen aan de slag op de plek waar zij zich het meest thuis voelen. Of je nou als kok aan de slag wil, een volledig keukenteam onder je hoede wil hebben of je eigen restaurant wil starten, met onze opleidingen kan het allemaal.

Dit zijn de opleidingen

Bekijk opleidingen Keuken

Horecamanagement

Lijkt het jou wel wat om een team aan te sturen? Of droom je zelfs van een eigen zaak? En dan het liefst in de horeca? Dan zit jij helemaal op je plek bij een opleiding horecamanagement. Van de hotelwereld en catering tot aan een eigen onderneming: met jouw diploma kun je echt alle kanten op. Waar je ook terecht komt, met jouw enthousiasme zorg jij er samen met je team voor dat het gasten aan niks ontbreekt.

Dit ben jij

 • Je neemt het liefst de leiding
 • Je blijft graag bezig
 • Je maakt makkelijk een praatje
 • Je bent commercieel ingesteld
 • je neemt je verantwoordelijkheid
Studenten horecamanagement bij De Rooi Pannen Horeca

Dit ga je leren 

Bij onze horecamangementopleidingen maak je kennis met alle praktische kanten van het horecavak, dus zowel gastvrijheid (bediening) als de keuken en als je daar interesse in hebt; het hotel. Maar we leren je ook alles wat je moet leren om leiding te geven of ondernemer te worden in de horeca. Bij vakken als commercieel management en financieel management bereiden we je daar op voor. Je volgt naast Nederlands en Engels nog een vreemde taal.

Dit kun je worden

Jij wordt manager of ondernemer in de hospitalitybranche. Je gaat als leidinggevende aan de slag in de horeca. Misschien wel in een eetcafé of een internationaal hotel. We leren je alles wat je moet weten om er een succes van te maken. Grote ambities? Dan start je je eigen zaak met het ondernemersplan dat je tijdens je opleiding schrijft. Maar eigenlijk kan jij nog alle kanten op, want hospitalitymanagers zijn gewild in alle branches.

Dit zijn de opleidingen

Bekijk opleidingen Horecamanagement