Dit zijn onze richtingen

Wil jij iets doen met retail, commercie of ondernemen? Waar jouw passie ook ligt: we ontdekken het samen en zetten alles op alles om daar iets groots van te maken. Vind bij De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen de mbo-opleiding die echt bij jou past.

Retail

Ben jij een geboren verkoper? Pak jouw kansen met de retailopleidingen van De Rooi Pannen. In ons echte winkelcentrum met echte klanten word jij klaargestoomd voor de retailwereld. Leer hoe je klanten adviseert bij een aankoop, hoe je contact met collega’s en leveranciers onderhoudt en hoe je voorraad beheert. Starten kan op drie momenten in het schooljaar. En als je wil haal je in drie jaar een diploma op niveau 2, 3 én 4. Dat noemen wij de praktijkroute.

Een student Retail van De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen

Dit ben jij

 • Je denkt commercieel
 • Je bent sociaal
 • Je bent ondernemend
 • Je wil resultaat zien
 • Je kan goed overtuigen 

Dit ga je leren 

Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij het voeren van een verkoopgesprek. Hierbij draait het allemaal om klantvriendelijkheid en service verlenen. Je verdiept je in hoe je artikelen aantrekkelijk presenteert en hoe het bestelproces werkt. Je leert verantwoordelijkheid dragen over een afdeling of vestiging, plannen en feedback geven. En wil jij manager worden? Dan ontwikkel je ook jouw leiderschapsvaardigheden.

Dit kun je worden 

Met jouw diploma kan je aan de slag bij allerlei detail- of groothandels en winkels. Bijvoorbeeld bij een supermarkt of tuincentrum. Je begint jouw carrière als winkelmedewerker of specialist op een verkoopafdeling. Grote ambities? Dan groei je verder tot storemanager of regiomanager. Misschien zelfs van jouw eigen winkel.

Dit zijn de opleidingen

Bekijk opleidingen Retail

Commercie

Jij ziet het al helemaal voor je. Je gaat iets doen met inkoop, verkoop en distributie van producten en diensten. Hier in Nederland of misschien wel internationaal. Bij De Rooi Pannen word je voorbereid op de commerciële wereld. Van klanten enthousiast maken tot inspelen op commerciële kansen. Maar ook online content maken en data analyseren. En jouw commerciële vaardigheden? Die ontwikkel je in ons eigen business center.

Studenten Commercie van De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen

Dit ben jij

 • Je bent sociaal
 • Je barst van de ideeën
 • Je denkt in oplossingen
 • Je kan goed keuzes maken
 • Je bent digitaal handig

Dit ga je leren

Je duikt in verschillende thema’s. Bijvoorbeeld maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij je een marketingplan, website en video maakt. Bij financieel management leer je weer kostenanalyses en prijsberekeningen maken. Je ontwikkelt vaardigheden zoals plannen, feedback geven en leiderschap. Maar ook verkoopgesprekken voeren, netwerken en presenteren. En als je wil, verdiep je je in de internationale import en export of webcare.

Dit kun je worden

Met jouw diploma kun je aan de slag in de commerciële wereld. Bij uitzendorganisaties, groothandels, commerciële dienstverlening of bedrijven. Jij wordt bijvoorbeeld binnenof buitendienstmedewerker, customer servicemedewerker, medewerker groothandel, salesmanager, exportmanager of online marketeer.

Dit zijn de opleidingen

Bekijk opleidingen Commercie

Ondernemen

Ben jij een echte ondernemer met passie voor handel en commercie? Wil jij graag weten hoe je jouw producten of diensten succesvol kunt verkopen? Dan is onze opleiding Ondernemer handel misschien wel dé stap naar het bouwen van jouw eigen succesverhaal! Tijdens deze opleiding leer je alle vaardigheden die nodig zijn om als ondernemer in de handel het verschil te maken.

Studenten ondernemen van De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen

Dit ben jij

 • Je bent ondernemend
 • Je denkt commercieel
 • Je hebt doorzettingsvermogen
 • Je bent flexibel
 • Je kunt goed netwerken
 • Je kan goed overtuigen

Dit ga je leren

Je ontwikkelt praktische vaardigheden die nodig zijn om een eigen onderneming te starten en te leiden. Bijvoorbeeld hoe je een ondernemingsplan opzet, hoe je marktonderzoek doet en hoe je een marketingstrategie ontwikkelt. Ook leer je over financieel management en personeelsbeleid en de theoretische kant van bedrijfsvoering en management.

Dit kun je worden

Met jouw diploma ligt de wereld aan je voeten. Ga aan de slag als productmanager of filiaalmanager of laat jouw dromen uitkomen met de onderneming die jij in de markt zet of overneemt. En ben je al actief als ondernemer? Dan til je jouw zaak naar een hoger niveau.

Dit zijn de opleidingen

Bekijk opleidingen ondernemen