Dit zijn onze richtingen

Wil jij iets doen met toerisme, leisure of marketing? Waar jouw passie ook ligt: we ontdekken het samen en zetten alles op alles om daar iets groots van te maken.

Toerisme & Marketing

Wil jij gasten enthousiast maken over bijzondere vakantiebestemmingen? En al hun wensen uit laten komen? Of misschien de wereld ontdekken als luchtvaartdienstverlener? Het kan met de opleidingen in toerisme & marketing. Je leert alles over de reisbranche. En als je wil ga je ook aan de slag met online en offline marketing: een unieke combinatie. Zo kan jij straks met jouw vlotte babbel en lach op je gezicht gasten verleiden en zelfs hun verwachtingen overtreffen.

Studenten Toerisme & Marketing bij De Rooi Pannen Toerisme, Leisure & Marketing

Dit ben jij

 • Je hebt organisatietalent
 • Je maakt makkelijk een praatje
 • Je hebt interesse in culturen en talen
 • Je denkt in oplossingen
 • Je bent creatief

Dit ga je leren 

Je leert alles over toerisme. Van reizen samenstellen en verkopen tot werken met boekingssystemen. Maar ook over toeristische trekpleisters en trends zoals duurzaamheid. Je krijgt les in verschillende talen en online en offline marketing en communicatie. En als je wilt, alles wat er bij luchtvaartdienstverlening of leidinggeven komt kijken. Hospitality staat bij dit alles centraal: gastvrij denken en doen.

Dit kun je worden 

De toerismebranche wacht op jou. Ga aan de slag als frontoffice- of backofficemedewerker, zelfstandig reisadviseur, gastheer of gastvrouw, host of hostess, reisbegeleider of steward/stewardess, op het vliegveld of in de lucht. Ook kun je aan het werk als contentmarketeer of medewerker social media, in de reisbranche of misschien wel daarbuiten.

Leisure & Events

Ben jij een enthousiaste gangmaker? En wil jij mensen een mooie dag bezorgen? Dan is de wereld van leisure & events iets voor jou. Het draait hierbij allemaal om belevingen creëren. Van sport tot entertainment en evenementen. Want leisure is alles waar mensen gelukkig van worden in hun vrije tijd. Jij ontdekt wat dit precies is en organiseert ervaringen die niet snel vergeten worden.

Studenten Leisure & Events bij De Rooi Pannen Toerisme, Leisure & Marketing op een klimwand

Dit ben jij

 • Je bent enthousiast
 • Je bent een gangmaker
 • Je maakt makkelijk een praatje
 • Je bent sportief
 • Je hebt organisatietalent
 • Je bent creatief

Dit ga je leren 

Je leert alles over het bedenken, plannen, organiseren en uitvoeren van activiteiten en evenementen. Denk aan sport en spel, outdoor, show en entertainment en e-sports en games. Het draait hierbij allemaal om de beleving van de gast. Ook krijg je les in lifestyle en gezondheid, duurzaamheid en vrije tijd, werken met systemen en commerciële vaardigheden.

Dit kun je worden 

Met jouw diploma kan je starten in allerlei functies in leisure en events. Hierbij speelt hospitality, oftewel gastvrijheid, een grote rol. Ga aan de slag in de recreatiebranche op vakantieparken en campings of bij sportaccommodaties, outdoorbedrijven, recepties van hotels en spa’s, binnenspeeltuinen of pretparken, zoals de Efteling en Beekse Bergen.

Dit zijn de opleidingen

Bekijk opleidingen Leisure & Events

Marketing & Communicatie

Ben jij een creatieveling en geboren planner? En lijkt het jou wel wat om content en campagnes te bedenken of een groot evenement te organiseren? Grote kans dat jij dan op je plek zit bij de opleidingen van marketing & communicatie. Je duikt in de wereld van marktonderzoek, marketingstrategieën en social media om allerlei doelgroepen te bereiken. En je ontdekt hoe jij een evenement neerzet dat tot in de puntjes is geregeld.

Studenten Marketing & Communicatie bij De Rooi Pannen Toerisme, Leisure & Marketing

Dit ben jij

 • Je bent creatief
 • Je hebt organisatietalent
 • Je werkt graag samen
 • Je houdt van afwisseling
 • Je bent ondernemend

Dit ga je leren 

Je legt een basis met vakken zoals concepting, communicatie en projectmanagement en ontdekt welke kant jij op wil. Misschien wil jij wel alles leren over campagnes en online en offline communicatiemiddelen? En wil jij de evenementenorganisatie in, dan leer je wat hier allemaal bij komt kijken: van de logistieke tot de gastgerichte kant.

Dit kun je worden 

Je gaat aan de slag als marketing- of communicatiemedewerker, online marketeer of socialmediamanager. Bij alle bedrijven die een product, dienst of boodschap verkopen en dus iets doen met marketing en communicatie kan jij terecht. Kies jij ervoor om je te specialiseren in evenementen, dan start je misschien wel als evenementenorganisator of weddingplanner.