Dit zijn onze richtingen

Wil jij iets doen met sign of vormgeving? Waar jouw passie ook ligt: we ontdekken het samen en zetten alles op alles om daar iets groots van te maken. Vind bij De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving de mbo-opleiding die echt bij jou past.

Vormgeving

Jij wil de wereld mooier maken. Of dat nu is met etalages en showrooms of met ruimtelijke ontwerpen voor tentoonstellingen of evenementen. Een plan van aanpak maken, concepten ontwikkelen en omzetten in producten of presentaties: jij ziet het jezelf wel doen bij een reclame-, communicatie of presentatiebureau. Of heel ergens anders, want bijna alles om je heen is vormgegeven.

Dit ben jij

 • Je bent creatief
 • Je bent een maker
 • Je bent nieuwsgierig
 • Je houdt van mooie plaatjes
 • Je bruist van ideeën
 • Je werkt zelfstandig
Een student van vormgeving bij De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving

Dit ga je leren 

Je ontwikkelt tijdens projecten je creatieve en technische vaardigheden. Zo leer je werken met verschillende technieken en materialen. Je leert om alle ondersteunende diensten te leveren voor het maken van decors, etalages, interieurinrichting en productpresentaties waarmee je zeker de aandacht van een klant trekt. Of je ontdekt hoe je tot een ruimtelijk ontwerp komt. Van 3D-ontwerpen en tekenen tot modelbouw en visualisatie. Jij weet de weg te vinden in de software van Adobe. Ook krijg je les in talen, rekenen en maatschappelijke thema’s en leer je klantgericht denken.

Dit kun je worden 

Met jouw diploma kan je aan de slag in creatieve en veelzijdige beroepen. Je realiseert producten en komt op allerlei plaatsen in aanraking met nieuwe ontwikkelingen, trends en materialen. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als etaleur of visual merchandiser bij een etaleer- of presentatiebureau of bij een winkel of een grote keten. Of je gaat aan de slag als interieurstylist, productvormgever, decorontwerper of 3D-visualisator. Onze studenten vinden vaak een baan in de branches interieur, retail, exposities en openbare ruimte.

Dit zijn de opleidingen

Bekijk opleidingen Vormgeving

Sign

Ben jij een creatieve alleskunner met oog voor detail? Wil jij leren hoe je visuele communicatie kunt ontwerpen die opvalt en impact maakt? Van gevelborden tot reclamezuilen, jij leert ze ontwerpen, produceren en installeren. Jij weet straks met jouw creaties overal de aandacht van het publiek te trekken en vast te houden: langs het voetbalveld, op de weg of in de winkelstraat.

Dit ben jij

 • Je bent creatief
 • Je bent nieuwsgierig
 • Je bent leergierig
 • Je werkt graag met je handen
 • Je bent handig met techniek
 • Je bent een dromer
Een student Sign van De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving

Dit ga je leren 

Jij duikt in de wereld van sign. Wat dat betekent? Kijk maar eens om je heen. Lichtreclames, bewegwijzering, beplakte etalages: sign is overal. Je ontwikkelt tijdens projecten je creatieve en technische vaardigheden. Je leert grafisch ontwerpen en digitale bestanden opmaken. Je werkt met machines, printers, computers en de programma’s Adobe Photoshop en Illustrator. Ook krijg je les in marketing, communicatie, klantgericht denken, talen, rekenen en maatschappelijke thema’s. Wil jij specialist zijn? Dan ontwikkel jij je in de richting waarin jij verder wil.

Dit kun je worden 

Met jouw diploma kan je bij een signbedrijf of reclamebureau aan de slag of je eigen creatieve onderneming starten. Je werkt als allround signmaker, signmonteur, print operator, carwrapper, lichtreclamespecialist of grafisch vormgever. Je werkt aan de productie en uitvoering van reclame- en signuitingen. Van het aansturen van de printers tot het monteren van gevelbelettering of het wrappen van een busje: jij kunt het. Een creatieve en veelzijdige baan dus.

Dit zijn de opleidingen

Bekijk opleidingen Sign