E-commercespecialist

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Zie jij jezelf al werken als e-commercespecialist bij een grote organisatie? Vind jij social media, apps en data interessant en wil jij hier graag je geld mee verdienen? Dan is deze opleiding iets voor jou. Door digitalisering is er op dit moment veel behoefte aan geschoold personeel op het gebied van e-commerce. Als e-commercespecialist leer je op basis van data klanten werven, zoekmachines optimaliseren en websites maken. Naast de theorie gaan we werken aan jouw persoonlijke vaardigheden zoals creatieve ideeën bedenken, presenteren en communiceren.

Waar wacht je op!
Kom kennismaken of meld je aan

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

In het eerste jaar volg je diverse thema’s zoals marketing, e-commerce en sales. Daarnaast krijg je les in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen. In het tweede en derde jaar ligt de nadruk op e-commerce en ga je werken aan praktische opdrachten. Je doet ook praktijkervaring op in ons eigen business center en tijdens externe stages.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 (start in klas 1)
  • Overgangsbewijs van havo 4 naar havo 5 (start in klas 2)

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een associate degree of hbo-opleiding. Met name de opleidingen Ad E-commerce, Commerciële Economie Digital Business of Communicatie zijn goede aansluitende mogelijkheden. Binnen het bedrijfsleven is het doorgroeien naar de functie van e-commercespecialist of -manager mogelijk.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2022 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2022-2023 is het lesgeld vastgesteld op € 1.239,-.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt.

Waar wacht je op! Kom kennismaken of meld je aan

Kom kennismaken