Junior manager groothandel

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Jij ziet het al helemaal voor je: een baan als leidinggevende bij een groothandel. En mogelijke buitenlandse contacten? Die sta je moeiteloos te woord. Als manager groothandel ben je verantwoordelijk voor alles wat in en om jouw vestiging gebeurt. Of het nou gaat om de financiële administratie, jouw personeel of ideeën bedenken om winst te maken. Jij bent iemand die het hoofd koel houdt in lastige situaties en lost problemen op. Je neemt initiatief en denkt in mogelijkheden.

Waar wacht je op!
Kom kennismaken of meld je aan

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Het eerste jaar is een basisjaar. Je volgt diverse thema’s zoals e-commerce, netwerken en sales. Daarnaast krijg je les in generieke vakken zoals Nederlands, Engels en Rekenen.

In het tweede jaar ga je dieper in op de opleiding Junior manager groothandel. Je leert meer over verkoop en ordertrajecten, accountanalyses en personeelsbeleid. In het derde jaar ligt de nadruk op het schrijven van een vestigingsplan met alles wat daarbij komt kijken.

Je krijgt ook les in de praktijk. In het eerste jaar volg je één dag in de week les in het onderwijswinkelcentrum. In het tweede en derde jaar ga je aan de slag in ons eigen business center. Daarnaast loop je ieder jaar twaalf weken een externe stage. 

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 (start in klas 1)
  • Overgangsbewijs havo 4 naar havo 5 (start in klas 2)

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Vaak kiezen studenten voor een vervolgopleiding op het gebied van economie, management of communicatie.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2022 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2022-2023 is het lesgeld vastgesteld op € 1.239,-.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt.

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op! Kom kennismaken of meld je aan

Kom kennis maken