Retailspecialist

  • Niveau 3
  • BOL, BBL
  • 2 jaar

Vind jij het leuk om met jouw productkennis, passie en enthousiasme klanten te helpen? Als retailspecialist weet jij alles van het winkelassortiment en pas je het aan indien nodig. Bovendien weet jij als geen ander hoe je de wensen van de klant moet vertalen in de juiste aankoop.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

BOL of BBL?

Deze mbo-opleiding kun je volgen in twee leerwegen bij De Rooi Pannen: de beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Welke leerweg past bij jou?

BOL: school en stage

Binnen de beroepsopleidende leerweg (BOL) ben je het grootste deel van je opleiding op school te vinden. De BOL-opleiding Retailspecialist volg je door middel van de praktijkroute. Dit houdt in dat je op school en in ons eigen winkelcentrum zowel theorie als praktijklessen volgt. Daarnaast loop je één dag in de week stage bij een erkend leerbedrijf. 

BBL: school en werken

Wil jij leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Bij de BBL-opleiding Retailspecialist ga je één dag per week naar school. Je leert de fijne kneepjes van het retailvak bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school om je kennis nog meer bij te spijkeren tijdens lessen.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

Bol

  • Diploma Retailmedewerker niveau 2 hebt of een andere relevante opleiding op niveau 2.

Een test en een intakegesprek maken deel uit van de toelatingsprocedure.

Bbl

  • Diploma Retailmedewerker niveau 2
  • Relevante verkoopervaring in een winkel

En een arbeidsovereenkomst van minimaal 20 uur in de week bij een erkend leerbedrijf.

Doorstroommogelijkheden

Bol

Met dit diploma kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.

Bbl

Met dit diploma kun je doorstromen naar de bbl-opleiding Retailmanager niveau 4.

Kosten

Bol

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student van De Rooi Pannen hoef je behalve het les-/cursusgeld, niets te betalen aan onze school. Dat betekent dat al je boeken en overige leermiddelen door ons betaald worden. Dat geldt ook voor excursies. Alleen zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding, zijn van de regeling uitgezonderd en moeten dus wel aan school betaald worden.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Bbl

BBL-studenten krijgen als zij op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn van school een factuur voor het te betalen cursusgeld. Voor niveau 1 en 2 bedraagt het cursusgeld € 270 per cursusjaar, voor niveau 3 en 4 is het cursusgeld € 654. Deze bedragen int de school voor het ministerie van OCW.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het lesgeld of cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken
Alternatieve tekst
Hanneke Thiebosch-van Overdijk

Decaan

h.thiebosch@derooipannen.nl 0135002500