Vakman ondernemer

  • Niveau 4
  • BOL
  • 1 jaar

Is het jouw droom een succesvol eigen bedrijf te runnen? Ben je al gestart en wil je meer hieruit halen? Of wil je een onderneming overnemen? Dan is de 1-jarige opleiding Vakman ondernemer iets voor jou. Wij helpen je met het opzetten van jouw bedrijf. Je krijgt begeleiding van ervaren docenten en ondernemers. Samen gaan we aan de slag met jouw ondernemingsplan. Thema’s als klantreis, personeelsbeleid en marketing komen aan bod. Of je nu marketingmedewerker, webdesigner of leidinggevende leisure bent: deze opleiding is geschikt voor iedereen die wil ondernemen. 

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

De opleiding Vakman ondernemer is heel praktijkgericht. Met gastcolleges van ondernemers, excursies en uitdagende opdrachten bouw je vanaf de start van de opleiding aan je eigen onderneming. In de lessen worden thema’s behandeld zoals marketing, personeelsbeleid en klantreis.

We starten de opleiding met een traject waarin er aandacht en tijd is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Gedurende dit traject krijg je een vaste mentor, met wie je nauw contact houdt. In een uitgebreid gesprek komen jouw leerdoelen centraal te staan. 

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

Minimaal een mbo-diploma niveau 3 of 4.

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. 

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken