Vakspecialist ondernemer

 • Niveau 4
 • BOL
 • 1 jaar

Wil jij jouw ondernemersdroom waarmaken? Of ben je al actief als ondernemer? Tijdens de opleiding Vakspecialist ondernemer leer je hoe je een ondernemersconcept ontwikkelt, in welke richting dan ook. Je verricht marktonderzoek en werkt op basis daarvan een ondernemingsplan uit. Je leert wat de sterke en zwakke kanten van je bedrijf zijn en hoe je inspeelt op kansen en bedreigingen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent: 

 • Je bent sociaal vaardig 
 • Je hebt lef 
 • Je bent verantwoordelijk 
 • Je bent gedreven 
 • Je hebt inlevingsvermogen 
 • Je bent zorgvuldig 

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt.

 • Mbo-diploma niveau 3 of 4

Deze opleiding is een kopopleiding. Dat betekent dat dit een verkorte variant is die je kan volgen omdat je al een vakopleiding hebt afgerond. 

Dit ga je leren

Tijdens je opleiding leer je veel praktische vaardigheden die nodig zijn om een eigen onderneming te starten en te leiden. Je leert bijvoorbeeld hoe je een ondernemingsplan opzet, hoe je marktonderzoek kunt doen en hoe je een marketingstrategie kunt ontwikkelen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan financieel management en hoe je een goed personeelsbeleid kunt voeren. Je leert niet alleen praktische vaardigheden, maar krijgt ook theoretische kennis aangeboden op het gebied van bedrijfsvoering en management. Zo kun je na je opleiding met een goed gevulde rugzak vol kennis en vaardigheden aan de slag als ondernemer. 

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit.

 • Ondernemingsplan 
 • Financieel management 
 • Leiding geven  
 • Marketing en communicatie 
 • Nederlands en Engels 
 • Rekenen 
 • Burgerschap 

Keuzevakken

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

 • Persoonlijk profileren

Zo echt kan leren zijn

40% praktijk / 60% theorie 

Bij ons is leren echt echt. Alles wat je in onze theorie- en praktijklokalen leert, pas je direct toe. In ons eigen onderwijswinkelcentrum, bij een stagebedrijf of in het bedrijfje dat je misschien wel zelf start. 

De opleiding biedt een mooie mix van theorie en praktijk waarbij leren vanuit de praktijk centraal staat. Je loopt bij deze opleiding twee dagen in de week stage. 

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Vakspecialist ondernemer ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk 

Met jouw diploma kun je aan de slag bij het midden- en kleinbedrijf in de sector Handel. Naast ondernemer kun je gaan werken als productmanager of filiaalmanager.  

Verder leren 

Je kunt verder leren op het hbo. Studenten kiezen voor onder meer de opleidingen Commerciële economie, Ondernemerschap & Retailmanagement of Small business & Retailmanagement.  

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptops en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.