Gespecialiseerd kok

  • Niveau 4
  • BBL, BOL-BBL
  • 2 of 4 jaar

Leren koken op sterrenniveau. De opleiding Gespecialiseerd kok daagt je uit om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je bedenkt nieuwe recepten, of geeft een bestaand recept een eigen twist. Word jij de nieuwe chef-kok van dat populaire toprestaurant? Het ene jaar is gericht op de koude/warme keuken en basisgastronomie en het andere jaar staat patisserie centraal. Daarnaast leren we je alles wat je nodig hebt om leiding te kunnen geven.

Waar wacht je op!
Kom kennismaken of meld je aan

Kom kennismaken

Bbl of bol-bbl?

Deze mbo-opleiding kun je volgen in twee leerwegen bij De Rooi Pannen: de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) of de combinatie beroepsopleidende leerweg (BOL) met BBL. Welke leerweg past bij jou?

BBL: school en werken

Wil je liever leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert de fijne kneepjes van het koksvak dan bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school voor lessen. In twee jaar haal je je diploma gespecialiseerd kok.

BOL-BBL: school en stage

Kies je voor de BOL-BBL-opleiding, dan ben je de eerste twee jaar het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op door te koken voor echte gasten in onze eigen keukens en tijdens je stages. De laatste twee jaar groei je verder als gespecialiseerd kok bij een erkend leerbedrijf.

Wat ga je leren?

BBL

Je leert verschillende vaktechnieken en gaat in de praktijk aan de slag in de keuken. Daarnaast krijg je de vakken rekenen, Nederlands, Engels, loopbaan en burgerschap. Kies zelf waar jij meer over wilt leren met een keuzedeel. Bijvoorbeeld ondernemend gedrag, van grond tot mond en praktijkopleider.

BOL-BBL

Je krijgt de lesstof van niveau 2 en niveau 3 versneld en specialisatie in niveau 4 van de opleiding gespecialiseerd kok. Daarnaast krijg je de vakken rekenen/bedrijfseconomie, Nederlands, vakjargon en Engels. Kies zelf waar jij meer over wilt leren met een keuzedeel. 

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

Gespecialiseerd kok bol-bbl

  • Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte leerweg of hoger

Gespecialiseerd kok bbl

  • Diploma Zelfstandig werkend kok

Doorstroommogelijkheden

Gespecialiseerd kok bol-bbl

Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. 

Gespecialiseerd kok bbl

Met dit diploma kun je doorstromen naar een lerarenopleiding.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2022 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2022-2023 is het lesgeld vastgesteld op € 1.239,-.

BBL-studenten krijgen als zij op 1 augustus 2022 achttien jaar of ouder zijn van school een factuur voor het te betalen cursusgeld. Voor niveau 1 en 2 bedraagt het cursusgeld € 258,- per cursusjaar, voor niveau 3 en 4 is het cursusgeld € 624,-. Deze bedragen int de school voor het ministerie van OCW.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op! Kom kennismaken of meld je aan

Kom kennis maken