
Leidinggevende bediening
Heb jij in een restaurant zo door waarom de bediening niet goed loopt? Bedenk je makkelijk overal een oplossing voor en zorg je ervoor dat collega's uit jouw team...
Wil jij het graag voor het zeggen hebben in een professionele keuken? Houd jij het overzicht welke borden de keuken verlaten? En zorg je met je vlotte babbel dat keukenpersoneel feilloos samenwerkt met de mensen in de bediening? Dan is de opleiding Leidinggevende keuken echt iets voor jou. En of het nu gaat om een keuken in een congrescentra, een restaurant of een hotel; jij stuurt met gemak iedereen aan.
Deze mbo-opleiding kun je volgen in twee leerwegen bij De Rooi Pannen: de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) of de combinatie beroepsopleidende leerweg (BOL) met BBL. Welke leerweg past bij jou?
Wil jij leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert de fijne kneepjes van het koksvak bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school om je kennis nog meer bij te spijkeren tijdens lessen. In twee jaar haal je je diploma Leidinggevende keuken.
Kies je voor de BOL-BBL-opleiding, dan ben je de eerste twee jaar het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op door te koken voor echte gasten in onze eigen keukens en tijdens je stage. De laatste twee jaar groei je verder als Leidinggevende keuken bij een erkend leerbedrijf.
Met dit diploma kun je doorstromen naar de Hoge Hotelschool of een lerarenopleiding.
BBL-studenten krijgen als zij op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn van school een factuur voor het te betalen cursusgeld. Voor niveau 1 en 2 bedraagt het cursusgeld € 270 per cursusjaar, voor niveau 3 en 4 is het cursusgeld € 654. Deze bedragen int de school voor het ministerie van OCW.
Geen schoolkosten
Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.
Heb jij in een restaurant zo door waarom de bediening niet goed loopt? Bedenk je makkelijk overal een oplossing voor en zorg je ervoor dat collega's uit jouw team...
Weet jij welke wijn perfect past bij dat mooie visgerecht? Heb jij zo je eigen ideeën over de inrichting van die ene sterrenzaak? En vind je het daarnaast...
Ben jij op zoek naar een leidinggevende baan in de horeca met veel afwisseling? Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk voor anderen binnen je team? En is het...
Het geheim van een goed café of eetcafé? De sfeer, de gasten én een goede ondernemer. En die ondernemer? Dat ben jij. Met jouw verantwoordelijkheidsgevoel houd...
Leren koken op sterrenniveau. De opleiding Gespecialiseerd kok daagt je uit om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je bedenkt nieuwe recepten, of geeft...
Je kunt je aanmelden voor deze opleiding via Centraal Aanmelden MBO (CAMBO). Je hebt daarvoor je DigiD nodig. Meer info over aanmelden vind je hier.
Selecteer hieronder in welke leerweg je de opleiding wilt volgen en meld je aan!