Ondernemend horecavakman

 • Niveau 4
 • BOL
 • 3 jaar

Het geheim van een goed café of eetcafé? De sfeer, de gasten én een goede ondernemer. En die ondernemer? Dat ben jij. Met jouw verantwoordelijkheidsgevoel houd jij graag alles bij: de financiën, de planning, het personeel en alles wat jouw zaak zo uniek maakt. De opleiding Ondernemend horecavakman is uitermate geschikt voor studenten die later graag hun eigen horecabedrijf willen starten. Dus zie jij jezelf later al je eigen lunchroom, restaurant of cateringbedrijf starten, dan is deze opleiding zeker iets voor jou.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

In de lessen besteden we veel aandacht aan de keuken en het restaurant waar je verschillende vaktechnieken leert en in de praktijk aan de slag gaat. Naast die branchevakken zijn de moderne vreemde talen natuurlijk belangrijk en krijg je de volgende vakken:

 • Economie
 • Informatica
 • Administratie
 • Recht
 • Marketing
 • Personeelsmanagement
 • Operationeel management

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

 • Vmbo-diploma Kader, Gemengd of Theoretische leerweg
 • Het diploma Kok of Gastheer/gastvrouw
 • Een overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
 • Gelijkwaardige diploma's of getuigschriften (te beoordelen door een toelatingscommissie)

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar de Hoge Hotelschool, hbo Eventmanagement, hbo Facilitaire dienstverlening of een andere hbo-opleiding.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2024 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2024-2025 is het lesgeld vastgesteld op € 1.419.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.