De Rooi Pannen mbo-oriëntatiejaar

  • BOL
  • 1 jaar

Je moet een belangrijke keuze maken: welke opleiding past bij jou? Wij snappen dat dit lastig is, en daarom helpen we je graag. Tijdens het De Rooi Pannen mbo-oriëntatiejaar ontdek je waar je passies, interesses, talenten en kwaliteiten liggen. Je maakt kennis met onze scholen en weet na een jaar welke richting en opleiding het beste bij jou past.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding écht iets voor jou is, als dit is wie jij bent.  

  • Je weet nog niet goed welke mbo-opleiding bij je past.
  • Je bent gemotiveerd om aan jezelf te werken.
  • Je bent nieuwsgierig en open-minded, ook voor dingen die je (nog) niet zo goed kent.
  • Je wilt ontdekken waar je passie en talenten liggen.

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:

  • Vmbo-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg)
  • Overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Dit ga je doen

Tijdens het De Rooi Pannen mbo-oriëntatiejaar kun je in een schooljaar ontdekken waar je passies, interesses, talenten en kwaliteiten liggen. Ondertussen maak je kennis met de vier opleidingsrichtingen die we op De Rooi Pannen aanbieden: Horeca, Handel & Ondernemen, Vormgeving & Signmaking en Toerisme, Leisure & Marketing. Dat doen we in twee fases:

In het eerste half jaar volg je lessen op alle vier de scholen. Dat zijn erg leuke lessen, want ze zullen vooral in onze interne praktijk plaats vinden. Nederlands, Engels en rekenen wordt geïntegreerd in deze lessen aangeboden. Bovendien zullen we veel bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

In het tweede half jaar ga je je verdiepen. Dat kan aan de hand van een stage, of door een intensiever lesprogramma op een van de scholen, zodat je kunt ontdekken of het echt bij je past.

Tijdens het hele schooljaar ontwikkelen we belangrijke skills, zoals digitale vaardigheden en burgerschap, je bezoekt bedrijven, volgt workshops en laat je inspireren door gastsprekers. In samenwerking met ROC Tilburg besteden we ook aandacht aan opleidingen buiten De Rooi Pannen. Het keuzedeel Blijvend fit en veilig geeft je sportieve doelen, terwijl we werken aan jouw persoonlijke en maatschappelijke doelen. Een tof jaar dus, dat voorbij vliegt en waarna je helemaal klaar bent om de juiste studiekeuze te maken.

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Margot Segers

Docent/coach

m.segers@derooipannen.nl 0135002300