Luchtvaartdienstverlener

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Passagiers die jij verwelkomt aan boord? Elke dag honderden mensen die in de rij staan bij jouw incheckbalie? En wat dacht je van het uitzicht vanaf je werkplek, telkens wanneer je gaat landen? Een paar voorbeeldjes van wat een baan in de luchtvaart zo leuk maakt. De opleiding Luchtvaartdienstverlener bereidt je daarnaast voor op de vaak lange en onregelmatige werktijden, lastige gasten en het altijd een uniform dragen. Zie jij die mix wel zitten? Dan ben je geknipt voor deze opleiding en kun je straks oefenen in ons eigen luchtvaartlokaal!

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlener doe je kennis op op het gebied van servicegerichtheid, gastvriendelijkheid en veiligheid. Je krijgt vakken als passagier- en cabinevaardigheden, luchtvaartkunde en omgaan met andere culturen. Uiteraard zijn de talen belangrijk, want in het vliegtuig zitten passagiers die allerlei talen spreken, zoals Spaans, Duits en Engels. 

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo kader, gemengd of theoretische leerweg, bij voorkeur met de vakken Engels en Duits.
  • Overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4, bij voorkeur met de vakken Engels en Duits.
  • Een diploma op mbo niveau 2.

Instromen

Wil je instromen in leerjaar 2 van de opleiding Luchtvaartdienstverlener? Dat kan met een diploma op mbo niveau 3 of een overgangsbewijs van havo 4 naar havo 5.

Doorstroommogelijkheden

Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. 

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  
 

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken
Monique Couwenbergh

Decaan

m.couwenbergh@derooipannen.nl 0135002350