Medewerker productpresentatie

 • Niveau 2
 • BOL
 • 2 jaar

Ben jij het liefst creatief bezig? En wil je de wereld een stukje mooier maken? Tijdens de opleiding Medewerker productpresentatie leer je hoe je etalages en showrooms kunt inrichten met veel verschillende materialen. En als jij je diploma binnen hebt? Dan ga je aan de slag bij een etaleer- of presentatiebureau of duik je in de reclamewereld.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat de opleiding Medewerker productpresentatie bij De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving écht iets voor jou is, als dit is wie jij bent.  

 • Je bent creatief
 • Je werkt graag met je handen 
 • Je bent nieuwsgierig 
 • Je houdt van mooie plaatjes
 • Je bent een dromer
 • Je hebt een vmbo basis-diploma of een diploma voor een entreeopleiding

Dit ga je leren

Je ontdekt in verschillende projecten wat er allemaal komt kijken bij het beroep Medewerker productpresentatie. Wat je gaat doen? Je leert om alle ondersteunende diensten te leveren voor het maken van decors, etalages, interieurinrichting en productpresentaties waarmee je zeker de aandacht van een klant trekt. Tijdens de praktijkvakken maak je je allerlei creatieve en technische vaardigheden eigen. Zo leer je werken met verschillende technieken en materialen. Bij productpresentatie komt ook een stuk grafische vormgeving kijken, dus jij weet de weg te vinden in de software van Adobe. Ook ontwikkel je je op het gebied van talen en rekenen, leer je klantgericht denken en ben jij op de hoogte van belangrijke maatschappelijke thema’s.

Een student van de mbo-opleiding Medewerker productpresentatie van De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving is aan het etaleren

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit: 

 • Creatieve en technische vaardigheden
 • Digitale praktijk
 • Nederlands en Engels
 • Rekenen
 • Burgerschap

Keuzevakken 

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

 • Voorbereiding op niveau 4
 • Verdieping kennis technieken en materialen
 • Oriëntatie op ondernemerschap
Een student van de mbo-opleiding Medewerker productpresentatie van De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving werkt aan een presentatie

Zo echt kan leren zijn

70% praktijk / 30% theorie 

Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. We hebben ons eigen atelier waar je aan jouw projecten werkt en een designbedrijf waar opdrachten van echte opdrachtgevers worden uitgevoerd. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. En natuurlijk ga je ook op stage, in binnen- óf buitenland.  

Je start het schooljaar met twee weken fulltime stagelopen. Daarna heb je van september tot en met mei twee dagen per week stage. In totaal ben je zo 450 uur aan de slag bij je stagebedrijf. Je loopt stage bij bedrijven uit verschillende branches: van winkels en tuincentra tot decorbouw. Alle bedrijven waar productpresentaties gemaakt worden. 

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Medewerker productpresentatie ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk 

Met jouw diploma kan je een aan de slag als Medewerker productpresentatie. Een creatief en veelzijdig beroep. Je realiseert producten en komt op allerlei plaatsen in aanraking met nieuwe ontwikkelingen, trends en materialen. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als etaleur of visual merchandiser bij een etaleer- of presentatiebureau of bij een winkel of een grote keten. Je werkt, alleen of in een team, aan etalages, productpresentaties en visual merchandisingconcepten voor winkels, showrooms, stands of andere presentatieruimten. 

Verder leren 

Natuurlijk kan je ook doorstuderen na je opleiding. Je kunt met jouw diploma bijvoorbeeld doorstromen naar leerjaar 2 van de niveau 4-opleiding Ruimtelijk vormgever, gewoon bij dezelfde school. Zo behaal je in vijf jaar twee mbo-diploma’s. 

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptops en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Studie in cijfers