Medewerker sign

 • Niveau 2
 • BOL
 • 2 jaar

Ben jij creatief en werk je graag met je handen? Met de opleiding Medewerker sign leer je hoe je signproducten kunt ontwerpen, produceren en installeren voor het versterken van de uitstraling van een bedrijf of locatie. Met deze vaardigheden heb jij de deskundigheid om een belangrijke speler te worden in de wereld van de visuele communicatie.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat de opleiding Medewerker sign bij De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving écht iets voor jou is, als dit is wie jij bent.  

 • Je bent creatief
 • Je bent nieuwsgierig 
 • Je bent leergierig
 • Je werkt graag met je handen 
 • Je bent handig met techniek
 • Je kunt een dromer zijn
 • Je hebt een vmbo-diploma of een mbo niveau 1-diploma

Dit ga je leren

Tijdens de opleiding Medewerker sign duik je in de wereld van sign. Wat dat betekent? Kijk maar eens om je heen. Lichtreclames, bewegwijzering, beplakte etalages: sign is overal. Je werkt in projecten en ontwikkelt hierbij je creatieve en technische basisvaardigheden. Je leert grafisch ontwerpen en digitale bestanden opmaken voor de productie van signproducten. Hiervoor werk je met machines, printers, computers en de programma’s Adobe Photoshop en Illustrator. Ook krijg je les in talen en rekenen en maatschappelijke thema’s. Een stukje marketing en communicatie komt ook bij je opleiding kijken. Zo leer je klantgericht denken en kan je straks bijvoorbeeld goed presenteren aan je opdrachtgever. Jouw persoonlijke portfolio is aan het einde van je opleiding dus goed gevuld.

Studenten van de mbo-opleiding Medewerker sign van De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving & Signmaking beplakken de trap

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit: 

 • Basisvaardigheden signmaking
 • Creatieve en technische vaardigheden
 • Digitale praktijk
 • Nederlands en Engels
 • Rekenen
 • Burgerschap 

Keuzevakken 

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

 • Voorbereiding op niveau 4
 • Creatieve typografie
 • Oriëntatie op ondernemerschap
Studenten van de mbo-opleiding Medewerker sign van De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving & Signmaking overleggen met docent over machine

Zo echt kan leren zijn

70% praktijk / 30% theorie 

Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. We hebben ons eigen atelier waar je aan jouw projecten werkt en een designbedrijf dat opdrachten van echte opdrachtgevers uitvoert. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. En natuurlijk ga je ook op stage, in binnen- óf buitenland

In het tweede leerjaar ga je op stage op een signbedrijf. Hier werk je mee aan de productie van verschillende reclameproducten of help je met monteren bij een klant. Je start aan het begin van het schooljaar met twee weken fulltime bij je stagebedrijf. Daarna ben je hier tot en met mei twee dagen in de week te vinden. In totaal ga je 450 uur op stage.

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Medewerker sign ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk 

Met jouw diploma kan je bij een signbedrijf aan de slag. Je werkt hier aan de productie en uitvoering van reclame- en signuitingen. Van het aansturen van de printers tot het monteren van gevelbelettering of het wrappen van een busje: jij voert het uit. Een creatieve en veelzijdige baan dus. 

Verder leren 

Natuurlijk kan je ook doorstuderen. Is sign echt jouw ding? Stroom dan door naar leerjaar 2 van de niveau 4-opleiding Signspecialist, gewoon bij dezelfde school. Zo behaal je in vijf jaar twee mbo-diploma’s.

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Studie in cijfers